Rohanó világunkban egyre nagyobb teret birtokol a piacgazdaság, ahol tetszik, nem tetszik, kőkemény farkastörvények uralkodnak. A kereskedelmi egységek, a multik és a kisboltok lehetőségeikhez mérten különféle akciókkal igyekeznek elhódítani egymás elől a vásárlókat. Egy ideje a gyógyszergyártó cégek és a patikák is próbálkoznak ezzel a módszerrel, lassan-lassan mindenkit megcsap  marketing szele. Gyógyszerekkel, csodaszerekkel díszített vitrinek, kirakatok, óriásplakátok és szórólapok hirdetik az újabb és újabb termékeket, akciókat. Legújabb őrületként néhány gyógyszertár törzsvásárlói programot is indított. Törzsvásárlói kártyával plusz kedvezmények érvényesíthetők. Mintha csak unaloműzésként járnának az emberek a patikákba.

Szinte már hallom is:
– Tessék-tessék! Jöjjenek közelebb, most igazán olcsó nálunk a fájdalomcsillapító!
– Mariska néni! Vigyen még egy vérnyomáscsökkentőt, mert most egyet fizet, kettőt kap akcióban van!
– Pista bácsi, ezen a héten kicsit drágább az inzulin, mert szerdán lejárt a klubkártyája.
Remélhetőleg ilyen és ehhez hasonló mondatok nem hallatják majd magukat egy gyógyszertárban, de a jövőre nézve semmi sem lehetetlen.
A vásárlás végén a kedves gyógyszerész széles mosollyal az arcán köszön el a pénzügyileg taccsra tett vásárlótól: Viszontlátásra! Színvonalasabb patikákban régen úgy köszönnek el a betegtől, hogy Mielőbbi gyógyulást!
Ki a franc akar egy gyógyszertárba törzsvásárlóként visszajárni? Ezek azt akarják, hogy újra megbetegedjünk?
Na ez az amitől megfájdul az emberek feje… és akkor irány a patika…Ördögi kör ez!