A miniszterelnök a hanyatlás korának lezárásáról, a főpolgármester adósságról és a szorongás megszűnéséről beszélt a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén. A főpolgármester fizetése havi 671 550 forint lesz, emellett 201 465 forint költségtérítést is kap.

A kormánypárti többségű Fővárosi Közgyűlés megalakulásával új korszaknak kell kezdődnie Budapest történetében – jelentette ki Orbán Viktor miniszternök a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén tartott beszédében. A miniszterelnök szerint az emberek azt várják az új városvezetéstől, hogy álljon a változás élére, tisztázza a múltat, a felelősöket keresse meg, és folytassa le a számonkérést, valamint a közérdeken és együttműködésen alapuló új rendszer építésében is mutasson példát.

„A züllésbe fordult hanyatlás korát le kell zárni, mert ha következmények nélkül marad az, ami az elmúlt időszakban történt, akkor az emberek azt hihetik, minden megy tovább ugyanúgy.” A kormányfő azt ígérte, hogy a kormány segíteni fogja a munkát, és azt kérte, hogy haladéktalanul kezdjenek munkához, mert a káosz rendbe tételéhez határozott és minél gyorsabb lépésekre van szükség.