A távolsági járatainak kétharmadát, összesen nyolcvan járatot látott el ingyenes internettel a Volán. A szolgáltatás a legtöbb belföldi vonalon igénybe vehető, Szeged, Szekszárd, Makó, Bécs, Győr és még számos nagyobb város felé azt vehetik észre az utasok, hogy laptopjuk vagy mobiljuk menet közben is talál wifi-jelet. A hálózat nevében általában szerepel a Busz-szó, bár az országút közepén egyébként sem kell attól tartani, hogy a Volánén kívül túlságosan sok nyitott hálózat lenne.

Azokon a buszokon, amiken elérhető a szolgáltatás, egy wifijel hívja fel erre az utasok figyelmét.
Valójában mobilnet

A hálózat a mobilinternet jelét osztja szét az utasok között. A Volán a Vodafone-nal kötött szerződést, tehát ennek a szolgáltatónak a hálózatára csatlakozik rá a modem.

Mint azt Piller Gábor, a Vodafone vállalati üzletágának vezérigazgató-helyettese elmondta, már hónapok óta tart a próbaüzem, és a tapasztalatok jók voltak, összesen körülbelül 1800 utas vette igénybe a szolgáltatást. Ennek beindításához sok mindenre nem volt szükség, csak egy olyan speciális 3G-s modemre, ami egyrészt wifi-routerként is üzemel, másrészt, és ez jelentett nehézséget, a buszok 24 voltos hálózatáról is képes üzemelni. A Teltonika RUT104-nevű készülékek vételi képességei ugyan nem jobbak, mint a hagyományos modemeké, mégis 170 ezer forintba kerülnek, a 24 voltos kompatibilitás miatt.