Minden addiginál nagyobb üdvrivalgás és tapsvihar közepette, alig 23 órával a mentőakció kezdete után a hatvankilenc napra a mélyben rekedt harminchárom bányász közül az utolsó is a felszínre érkezett Chilében. A sikeres mentőakció az eredetileg tervezett két napnál jóval gyorsabban ért véget, az utolsó bányászokat már alig fél óra alatt felhozták.

A helyi idő szerint 21:55-kor felérő Luis Urzúa műszakvezető kimentésekor az egész országban félreverték a harangokat, és hatalmas ünneplés kezdődött Chilében, amely egy napra a világ figyelmének középpontjába került. Az élőben közvetített mentést egymilliárd ember figyelte a tévéképernyőkön keresztül.

A harminchárom férfi a történtek ellenére meglepően jó egészségi állapotban jött a felszínre, ugyanakkor a BBC szerint egyiküknek tüdőgyulladása van, néhányuknak károsodhatott a szeme, lyukas fogból pedig rengeteget találtak az orvosok. A helyszíni gyorsvizsgálat után az összes bányászt egy copiapói kórházba szállították, ahol legalább két napig megfigyelik őket.