A pénteki Brassó elleni győzelem után mindenki azt várta, hogy a Jegesmedvék ezúttal is könnyedén verik meg a Volán farmacsapatát. Ezúttal is bebizonyosodott, hogy a kötelezőnek elkönyvelt győzelmek a legnehezebbek. A Macik vért izzadva szerezték meg a három pontot a jól játszó fehérvári fiatalok ellen.

A mérkőzés elején úgy tűnt, a csapatok lekopirozzák a keddi, székesfehérvári meccset, hiszen öt perc mezőnyjáték után a Fehérvár szerzett vezetést. Emberelőnyben játszottak a vendégek, amikor egy nem túl erős lövés kijött Duschekről, és Szabó közelről a hálóba kotorta a korongot (0-1). A Macik ezúttal is a 10. perctől pörgették fel a játékukat, ekkor Saluga próbálkozása kipattant, Rafaj a lábak erdeje között akarta eljuttatni a pakkot a hálóba, ám Bálizs a helyén volt. Egy perccel később azonban már nem volt ellenszer: emberelőnyben Bonar húzogatta a korongot a harmad bal oldalán, váratlanul középre adott és Bartzen kapásból szép gólt lőtt (1-1). A 14. percben nagy tűzijátékot tartottak a hazaiak a vendégek kapu előtt, de Bálizs többször jól védett, illetve avatkozott közbe. Fél perc múlva Urbán szánta el magát lövésre, de Bálizs eszén nem tudott túljárni. Az utolsó percben Kiss elé került a korong, egyből lőtt, de Duschek visszaért a háló elé és védett. A miskolciak szó szerint az utolsó pillanatig nyomtak ugyanis még egy másodperccel a vége előtt is megtornáztatták Bálizst.

Rémálom után visszajöttek a Macik

A második harmadban próbált nyomni a hazai csapat, ám a gépezet csikorgott. A rossz passzok, ütőről elpattanó korongok mellett a lelkesen játszó fehérvári fiatalok is tettek arról, hogy a miskolci szurkolókat a rosszullét kerülgesse. Aztán a harmad közepén egy rémálomszerű 3 percet produkáltak a Jegesmedvék. Először Duschek mellén gurult végig a korong Tóth A. emelése után, amely Reiter elé került, aki a jobb alsó sarokba lőtt (1-2). Bob Dever azonnal kapust cserélt. Két perc múlva Meretei lövése vánszorgott át Gyenesen és a gólvonalon (1-3), 70 másodperc elteltével pedig Kovács váratlan lökete talált utat a kapuba (1-4). A két gól között Bob Dever időt kért. A harmad második felében aztán a Miskolc visszajött a meccsbe két emberelőnyt kihasználva, hiszen előbb Bonar szépített (2-4), majd Waddell kékvonalas lövése jött ki Bálizsról, és az ott álló Sijka szépen emelt a hálóba a kapus fölött (3-4). A Macik a végén nagyon közel álltak az egyenlítéshez, ugyanakkor a vendégek kontráiban benne volt a veszély.

50 másodperccel a vége előtt dőlt el

A Macik a harmadik harmadban gyorsan döntésre akarták vinni, ám az egyenlítő gólt nem sikerült begyötörni, még a legnagyobb helyzetekben sem. A fehérvári fiatalok ekkor már csak a védekezéssel törődtek, a hazaiak teljesen beszorították őket. A hőn áhított gólt azonban csak a 15. percben sikerült belőni Waddell révén (4-4). A 19. percben Bonar hatalmas felsővasat lőtt, majd 50 másodperccel a vége előtt Bonar nagy lökete Bálizsról Sijka elé került, aki nem hibázott (5-4). Kóger István lehozta Bálizst, ám ezt nem sikerült gólra váltani, sőt Saluga lőtte a megszerzett korongot az üres kapuba (6-5).
A miskolci csapat nem játszott jól, a fehérvári fiatalok meglepték őket fegyelmezett teljesítményükkel. Ez a győzelem inkább a szív diadala volt, hiszen nem adták fel egyetlen pillanatra sem, és ez a végén meghozta a várt eredményt.

Jegyzőkönyv
Miskolci Jegesmedvék JSE – Sapa Fehérvár AV19
6-4 (1-1,2-3, 3-0)
Miskolci Jégcsarnok, 500 néző
V: Varjú, Soós, Berkesi
Gól: Bartzen, Bonar, Sijka (2), Waddell, Saluga ill. Szabó, Reiter, Meretei, Kovács.
Kiállítás: 6 perc illetve 18 perc (+ 25 perc végleges Hetényi és 10 perc fegyelmi Hajós)

MJJSE: Duschek – Saluga, Láda B., Láda P., Egri, Waddell, Bartzen, Bonar, Dubek, Korpos, Orosz, Rafaj, Dányi, Urbán, Kiss, Sijka, Gőz, Szilágyi, Gyenes (k). Edző: Bob Dever.

Sapa Fehérvár AV19: Bálizs – Hetényi, Balogh, Németh, Tóth A., Tóth G., Ozsváth, Árkovics, Varga, Kiss, Ondrejcsik, Hajós, Meretei, Farkas, Szabó, Reiter, Kovács, Horváth, Dósa, Vay (k). Edző: Kóger István.

Bob Dever: – Nem vagyok elégedett a mai teljesítményünkkel, de győztünk és szereztünk három pontot, ezt nem kell magyarázni. Ez a szív diadala volt, hogy egy igen mély gödörből is ki tudtunk jönni. Ez bíztató a jövőre nézve. A hibákat kielemezzük, és igyekszünk kijavítani.

Kóger István: – A tisztes helytállás reményében jöttünk ide, és a csapat fegyelmezett játékkal nagyon jó teljesítményt nyújtott. Az egyoldalú bíráskodás miatt azonban nem győztünk, hiszen részlehajló az a bíró, aki a mi vérző, sérült játékosunk ellen szabálytalankodó miskolcit nem állítja ki. A mérkőzés végén jegyzőkönyv felvételét, és azt kértem, hogy a játékvezetői testület vizsgálja ki a mai mérkőzésen történteket. Ezt a játékvezetőt a mi mérkőzésünkön még nézőként sem akarom látni.

H.Sz.