Ján Slota, az SNS elnöke azt állítja, nem tartozik a leggazdagabb szlovákok közé, és nem él luxuséletet.
„Mindig megnézem azokat az éves listákat, melyek a leggazdagabb szlovákokról és csehekről szólnak, de sehogy sem találom magamat,

nem vagyok ott” – mondta a nemzetiek elnöke a Markíza televízió vasárnapi vitaműsorában.

„Ez engem is felbosszanatana” – jegyezte meg mosolyogva vitapartnere, Richard Sulík házelnök, az SaS elnöke, és hozzátette: „Ez rettenetes, annyi pénz és nincs a listán…” Slota szerint azonban Sulík jóval gazdagabb nála. „Hisz ön bérelt géppel repül Salzburgba ebédelni vagy vacsorázni” – válaszolt a nemzetiek elnöke Sulíknak. „Nem a saját repülőmön, ez a különbség” – vágott vissza Sulík.

Slota a műsorban azt is elutasította, hogy luxusautón furikázna. „Miféle luxusautó? Van egy Bentley-m, hét éves, egy használtautó-kereskedésben vettem Prágában. Miféle luxus?” – kérdezte az SNS elnöke. „Ez szociális eset” – jegyezte meg Sulík. Slota elmondása szerint ezen az autóján kívül még egy Lada Nivája van, melyet 250 ezer koronáért vett. „Gyűjtő netán?” – kérdezte Sulík. Slota erre azt válaszolta, nem gyűjti az autókat, csak vadászni jár a Ladával, s nem egy luxus Toyotát használ.

A nemzetiek elnöke szerint lehet, hogy valakinek egy összetört, hatéves Fordja van, a Bahama-szigeteken vezetett számláján pedig négymilliárd dollárja. „Mikor az előző előtti Európai Bizottság korrupció mondott le, és 1,8 milliárd eurót bizonyítottak rájuk, senki nem szólt semmit” – mondta Slota, és hozzátette, senki sem került ezért börtönbe.

Az SNS elnöke szerint csökkenteni kellene a képviselők fizetését. „A képviselői fizetésnek átlagosnak kell lennie, olyannak, amilyet egy átlagember kap Szlovákiában” – jelentette ki. Szerinte kevesebb képviselőre lenne szükség, egy honatya százezer lakosra elég lenne. Sulíkkal kapcsolatban az okoz neki problémát, hogy a parlamentben az „oké” szót használja. A nemzetiek elnöke elutasította, hogy nem ismerné a szlovák himnusz szövegét. „Ez hazugság volt, bár igaz, hogy eltévesztettem a szerzőt” – jelentette ki a műsorban.