A rendőrök a magyar-szlovák határ térségében fogták el azt a 43 éves bolgár kamionsofőrt, aki a gyanú szerint halálos közlekedési balesetet okozott kedd este Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, majd a helyszínről segítségnyújtás nélkül elhajtott – közölte a rendőrség szerdán.

A baleset a 3-as számú főúton, Csobád belterületén történt. A kamionos feltehetően nem a látási viszonyoknak megfelelően választotta meg járműve sebességét, így későn észlelte az úttesten gyalogosan áthaladni szándékozó idős asszonyt, akit elütött – közölte Egyedné Novodonszki Éva, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

A 82 éves nő a helyszínen meghalt, a jármű vezetője segítségnyújtás és adatai hátrahagyása nélkül elhagyta a helyszínt. A baleset egyik szemtanúja értesítette a rendőröket, akik a magyar-szlovák határnál, Tornyosnémetinél lezárták a határt és minden járművet megállítottak.

Az ellenőrzött járművek sorában a hatodik egy erősen sérült, macedón rendszámú fehér kamion volt, amelyet egy 43 éves bolgár sofőr vezetett, a gyanú szerint ő okozhatta a halálos balesetet. A férfit a rendőrök előállították, őrizetbe vétele után kezdeményezik az előzetes letartóztatását – tette hozzá a szóvivő.