A múlt hétvégi kettős siker után a Jegesmedvék előtt ismét egy kötelező feladat állt: a fehérvári farmcsapat legyőzése. Ez nem ígérkezett könnyű feladatnak, hiszen a házigazdáknál ezúttal jégre léptek az EBEL-csapatból kimaradó játékosok is. A Macik végül kemény küzdelemben győzték le a fehérvári fiatalokat.

A mérkőzés első percei mezőnyjátékkal teltek, a kapuk nem forogtak igazán veszélyben. A 7. percben megszerezte a vezetést a hazai csapat. Pilcsik közeli lövése talált utat Gyenes kapujába (1-0). A 9. percben jött az újabb fehérvári gól: a tavaly még Miskolcon játszó Tóth adta a korongot hátulról a kapu elé, ahol a jókor érkező Kiss a kapuba lőtt (2-0). Az addig kicsit álmosan játszó Macik a harmad közepén pörgették fel az iramot, ekkor Rafaj, Saluga, majd Bartzen lövését védte Vay. A 18. percben szépen kijátszott támadás után Saluga találta telibe Vay-t. A 19. percben szépítettek a Macik. Bartzen korcsolyázott be a támadóharmad közepére, az üresen maradt Bonarhoz passzolt, aki a jobb kapuvas mellől emelt a hálóba (2-1). Az utolsó percben a vendégek két életerős lövéssel is próbálkoztak, de egyenlíteni nem tudtak. A csapatok eddig nagyon sportszerű mérkőzést vívtak, hiszen az első harmadban nem kellett kiállítást ítélnie a bírónak.

Gyorsan fordítottak a Macik

A második harmadra már egy egészen más vendégcsapat jött ki, és gyorsan egyenlítettek is. Salugát teljesen üresen hagyták a védők a kapu előtt, és az így átvett koronggal kicselezte a hazaiak hálóőrét, és a pakkot az üres hálóba emelte (2-2). A 3. percben Meretei eresztett meg egy életerős bombát, de Gyenes a helyén volt. A 4. percben Dubek kétszer is próbálkozhatott, de Vay túl közel volt hozzá, nem tudta mellette ellőni a korongot. Az 5. percben emberelőnyben Tóth jutott lövőhelyzethez, de Gyenes ezúttal is védett. Ekkor élvezetes, jó iramú játék folyt a pályán, felváltva forogtak veszélyben a kapuk. A 8. percben már a Macik vezettek: emberelőnyben Láda Balázs kapta a korongot a kék vonalon, és nagy gólt lőtt (2-3). A 14. percben Saluga szánta el magát lövésre, de Vay kitolta a korongot a botos kesztyűvel. Ebben a harmadban már látszott a tudás és rutinbeli különbség, a Macik magasabb sebességfokozatba kapcsoltak és ennek köszönhetőnek meg is fordították az állást.

Hamar eldöntötték a meccset

A harmadik harmadot emberhátrányban kezdte a miskolci csapat, de ezt sikerült kivédekezni. Ezen felbuzdulva a Macik gyorsan növelték az előnyüket: Bonar szerzett korongot a félpályánál, a rosszul helyezkedő védők között egyedül lépett ki, emelése kipattant Vay-ról, éppen az érkező Szilágyi elé, aki az üres kapuba lőtt. (2-4). Ezután a Jegesmedvék egyértelműen uralták a meccset, sorozatban tornáztatták meg Vay kapust. A 9. percben újra örülhetett a vendégkispad. Négy a négy ellen játszottak a csapatok, amikor a Fehérvár harmadában Egri szerzett korongot, remekül hozta helyzetbe Dubeket, aki a kapus felett emelt a hálóba (2-5). A 12. percben a fehérváriak edzője, Kóger István időt kért, hogy csapata rendezhesse sorait. A 19. percben Nagy kozmetikázta az eredményt (3-5). A végén a hazaiak lehozták a kapust is, de ez sem segített.
A mérkőzés kicsit nyögvenyelősen indult a Maciknak, ám a két góllal a fehérvári fiatalok csak megrángatták a Jegesmedve bajszát, mire az öt góllal „állt bosszút”. A Macik fokozatosan felőrölték a hazaikat és végül megérdemelt győzelmet arattak.

<b>Jegyzőkönyv
Sapa Fehérvár AV19 – Miskolci Jegesmedvék JSE</b>
3-5 (2-1,0-2, 1-2)
Székesfehérvár, 200 néző
V: Nagy, Németh, Kész
Gól: Pilcsik, Kiss, Nagy ill. Bonar, Saluga, Láda B., Szilágyi, Dubek
Kiállítás: 6 illetve 8 perc (+ 10 perc fegyelmi Bartzen)

MJJSE: Gyenes – Saluga, Láda B., Láda P., Egri, Bartzen, Bonar, Dubek, Korpos, Orosz, Rafaj, Urbán, Kiss, Budai, Ritó, Miskolczi, Gőz, Szilágyi, Duschek (k). Edző: Bob Dever.

Sapa Fehérvár AV19: Vay – Hetényi, Meretei, Balogh, Hajós, Hegyi, Nagy, Kiss, Kovács, Jobb, Varga, Németh, Farkas, Ondrejcik, Tóth A., Maklári, Ozsváth, Orbán, Pilcsik, Vaszjunyin, Szabó, Bálizs (k). Edző: Kóger István.

Bob Dever: – Rosszul kezdtük a mérkőzést, és keményen kellett küzdenünk a gólokért. Öt játékosunk is hiányzott, de ma igazi csapatmunkát bemutatva szereztük meg a három pontot.

Kóger István: – Gratulálok a Miskolcnak, nagyon okos játékkal győztek le minket. Sokat dolgoztunk, de sajnos tartalom nélkül. A helyzeteinket be kellett volna lőnünk.

H.Sz.