Október végén elindul az eBay magyarországi oldala. Az online aukciós ház oldalát már most is el lehet érni magyar nyelven, ez annyiban lesz más, hogy kifejezetten a hazai viszonyokra készül az oldal. Egyszerre több európai országban – köztük Portugáliában – jelenik meg az eBay ősszel.

Az eBay a világ legnagyobb aukciós oldala több millió felhasználóval, több mint 15 ezer alkalmazottal. A céget 1995-ben alapították a kaliforniai San Joséban. A világon mindent meg lehet vásárolni itt, elektronikai termékeket, ruhákat, autókat, a legújabb dogokat, de igazi ritkaságokat is. A vásárlás licitálással történik, vagyis pont mint egy aukciónál, a legtöbbet ígérő viszi a terméket.

A magyar eBay azonban máshogy fog működni. Egyrészt elsősorban ruházati cikkeket és elektronikai termékeket lehet megvásárolni. Másrészt nem lehet licitálni sem, vagyis fix áron lehet csak vásárolni. Ezen kívül eladni sem tudunk termékeket. Az árak forintban vannak megadva, de a termékek leginkább angolul szerepelnek, hiszen az eladók is külföldiek – ezt nem fordították le. Fizetni csak Paypallel lehet, egyéb fizetési mód egyelőre nem elérhető.