A Borsod megyei Kazincbarcikán pénteken a Fidesz helyi irodájához érkezett az az információ, amely szerint az önkormányzat egyszemélyes tulajdonában álló Timpanon Vagyonkezelő és Szolgáltató Kft. egyik irodájában a párt jelöltjeit lejárató kiadványok vannak, ezek kihordásához pedig segítőket  hívtak – tájékoztatta Rizner József a médiumokat.

Tartalmuk szerint őt magát, több helyi képviselőjelöltet és a miniszterelnököt is támadták a szórólapokon. Példaként említette, hogy Hasulyó János képviselőjelölt már korábban is kapott rágalmazó levelet e-mailben. Abban az ügyben feljelentést tett a képviselőjelölt, s kiderült, hogy az e-mailek egy, a Timpanon Kft. vezető beosztású dolgozójának számítógépéről származtak.

„Tekintettel arra, hogy mindkét eset, azaz a korábbi e-mail és a jelenlegi szórólapok az önkormányzat tulajdonában álló Timpanon Kft-vel kapcsolódnak össze, a leghatározottabban felkérjük az érintetteket, ne tegyék ki politikai játszmáknak a céget, s vessenek véget annak, hogy az önkormányzati tulajdonú társaság irányából valótlan, lejárató anyagok kerüljenek ki” – mondta Rizner József.

Hozzátette: a történtek kapcsán feljelentést tettek, s telefonon értesítették a cég vezetőjét. A kft. igazgatója ígéretet tett arra, hogy amennyiben valóban van ilyen eset a társaságnál, leállítja azt.

Rizner József azt mondta: későbbi érdeklődésükre az igazgató elismerte, valóban történt ilyen eset, és intézkedett. Azóta azonban több telefonhívás is érkezett hozzájuk helyi lakosoktól, hogy kaptak ilyen tartalmú szórólapokat” – jegyezte meg a Fidesz-KDNP kazincbarcikai polgármesterjelöltje.

Megjegyezte: ő és a képviselőjelöltek minden kiadványukat vállalták, tényeket írtak a kiadó feltüntetésével és nem név nélkül, „sutyiban, mutyiban”.