Petíciót olvastak fel a sajtó képviselőinek péntek délelőtt a Búza téri piacon működő virágpiac kereskedői. Tóthné Németh Éva a kereskedők szóvivője szerint aránytalanul magasnak tartják a bérleti díjat, elégedetlenek az árusítóhelyekkel, beázik a tető, nincsenek hőszigetelve az üvegek, rossz a közbiztonság a területen, s az engedély nélküli árusok lassan kiszorítják a legálisan működő kereskedőket  a területről. – Mi bérleti díjat, iparűzési adót fizetünk, munkahelyeket teremtünk, ezért elvárjuk a hatóságoktól illetve az önkormányzattól, hogy biztosítsák ehhez a megfelelő körülményeket, közbiztonságot – mondta el a kereskedők szóvivője.

Kifogásolják a virágkereskedők azt is, hogy Mindenszentekre állítólag ismét bérbe kívánják adni a környékbeli parkoló területét virág- és koszorúárusításra. A Régió Park Miskolc Kft. a napokban ezt közleményben cáfolt. A piac a miskolci városvezetés nagy kudarca. A szocialista közeli vállalkozásnak elpasszolt létesítmény nem váltotta be a reményeket, az építkezésben résztvevő vállalkozók
között vannak olyanok, akik a mai napig nem kapták meg a pénzüket. Az önkormányzat a választások előtt azt tervezte, hogy ismét a zsebébe nyúl és megveszi a piacot birtokló céget, amiben jelenleg kisebbségi tulajdonos.