A Szent István tér értékesítésével kapcsolatban

Szinay Attila által elmondottakra

a Miskolc Holding Zrt. az alábbi közleményt teszi közé:

Szinay Képviselő úr helyesen állítja

, hogy a Közgyűlés 2007. októberében 65.400.000 Ft ellenérték fejében értékesítette a Szent István tér Erzsébet fürdő felé eső 1636 m2-es részét.

Szinay Képviselő úr nem szól arról, hogy az adásvételi szerződés 5. pontja alapján az Önkormányzat feladata volt, hogy a területen lévő felülépítményeket üres, beköltözhető állapotban a vevő WNT Hotel és Fürdő Kft. birtokába adja. A Képviselő úr arról sem beszél, hogy

 a Spaten Sörbár Bt., illetve a Gold Galaxis Bt. földhasználati szerződésének lejártát a felek vitatták, illetve a felépítmények tulajdonosai által készíttetett szakértői értékbecslés két vendéglátóipari egység értékét és így követelésüket 60 millió forint összegben állapította meg.

A Gazdasági Bizottság ezért 2007. december 19-én döntött arról, hogy az adásvételi szerződés teljesítése érdekében a felülépítmények maximálisan a MIK Zrt. által készített értékbecslésben szereplő 40 millió forintért megvásárolhatók, a jogvita elkerülése és a tervezett milliárdos szállodafejlesztés elősegítése érdekében.

Szinay Képviselő úr valótlanul állítja, hogy a Miskolc Holding Zrt. FIDESZ-es felügyelőbizottsági tagja elől évekig elzártuk volna a szükséges dokumentumokat, hiszen sajtótájékoztatóját ismét az általunk készített anyagok szelektív / egyoldalú tálalásával tartotta. Ezek az anyagokat azt követően készítettük el, hogy ez év januárjától az önkormányzati ingatlanértékesítések a Miskolc Holding Zrt. hatáskörébe kerültek, s azokról a felügyelőbizottságunknak minden kért tájékoztatást megadtunk.

Annak ellenére, hogy az alapügylet lassan három éve született, épp a Miskolc Holding Zrt. Felügyelőbizottsága döntött arról, hogy független jogi szakértőt kér föl az ügy áttekintésére, a további lépések megtétele érdekében, hiszen az ígért szálloda-beruházás a mai napig nem kezdődött meg.

Azt a tényt nem kívánjuk kommentálni, hogy az Önkormányzat Gazdasági Bizottsága által közel három évvel ezelőtt hozott döntést, vajon miért csak most, 2010. október 1-jén, pénteken, a választás előtti utolsó lapzárta előtt kezdi vitatni a Képviselő…

Miskolc Holding Zrt.