Kell-e a megyénkben élőknek Mengyi Roland? Ezzel a címmel tartottak sajtótájékoztatót pénteken az MSZP megyei vezetői és képviselőjelöltjei utalván a kérdéssel arra, hogy Mengyi Roland tiszaújvárosi országgyűlési képviselőt jelöli a Fidesz a megyei közgyűlés elnöki posztjára.

Gúr Nándor, az MSZP megyei elnöke kifejtette, miért mondanának ők nemet: Mengyi Roland egyetlen egyszer sem szólalt fel a megye érdekében a Parlamentben. Emellett egy budai ügyvédi iroda munkatársaként budapesti munkahellyel szerintük nem is tudná ellátni feladatát a megye élén. Elmondta még, amíg az MSZP-s Káli Sándor Miskolc polgármestereként megduplázta a város vagyonát, addig a megyei közgyűlés fideszes vezetése az elmúlt négy évben meghússzorozta a hiányt. Mihályi Helga és Csabai Gyula megyei képviselőjelöltek is amellett érveltek, hogy szerintük a Fidesz megyei országgyűlési képviselői nem tettek semmit a megyéért.

Dr. Varga László elnökhelyettes beszédében azt hangsúlyozta, hogy a megyei közgyűlés lapjában a jobboldali hírek vannak túlsúlyban, ezért feljelentést tesz a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál. Dr Mengyi Roland válaszként közleményt adott ki:”az MSZP mai akciója is azt bizonyítja, hogy a párt komoly bajban van. Nem tud értelmes és valódi tartalommal rendelkező programot kínálni a választóknak, helyette ismét a támadás és a hazugság eszközéhez nyú-írja a boon.hul