Tisztelt Szerkesztőség! Kérném az alábbi levél közzétételét az Észak-ban.
Országos Polgárőr Szövetség
Budapest Dr. Túrós András OPSZ Elnök részére.

Tárgy: jelentés közvetlen vezető munkájáról.

Tisztelt Elnök Úr.

Nevem: Domokos József Attila (szül: Miskolc, 1968.04.16.) OPSZ igazolvány számom: P82159
Miskolc Bűnmegelőzési Centrum Kh. Polgárőr Egyesület , Újgyőr- Lyukó, Vasgyár terület vezetője vagyok, 2006. 09. 20.-tól, azelőtt a Miskolc Városi Polgárőrség Alelnöke voltam, 1990 től 2004 ig.
Jelenleg 12 fő polgárőr vezetője vagyok.

Levelemmel panaszt szeretnék tenni Cseh László úrra, a Bűnmegelőzési Centrum Kh Polgárőr Egyesület Elnökére,etikai szempontok alapján

.

2008 augusztusába Riba Istvánné MSZP területi Önkormányzati Képviselő Asszonytól és Kovács Miklós nyugalmazott rendőr alezredes úr segítségével kaptam a területemre egy Lada Niva személygépkocsit, amit az OPSZ Elnöke részemre, vagyis az Ujgyőr- Lyukó Vasgyári Csoport részére személyesen adott át.

A Cseh László Elnök Úr többszöri benzinkérelmemet elutasította, miszerint, hogy a támogatások nem folytak be, az egyesületnek nincs pénze,pedig a közgyűléseken mindig elhangzott, hogy az Egyesület kapja a legtöbb támogatást, országos szinten.
A szolgálati személygépkocsit többször saját pénzemen tankoltam, és javítattam.
Néhány komolyabb javíttatást hosszú utánajárásomra volt csak hajlandó kifizetni.

Több olyan polgárőr dolgozik az irányításom alatt, akik évek óta nem kaptak szolgálati igazolványt, szolgálati egyenruhájuk hiányos.(erre más őhozzá tartozó csoport is panaszkodott)

Dr. Túrós András Úr megkérte Cseh László Urat, hogy egyesületébe vegyen fel roma polgárőröket is.
Ennek a kérésnek Cseh úr eleget tett, felvett néhány romát polgárőrnek, majd néhány hónap múlva azt tanácsolta nekik hogy valljanak ki, és alakítsanak külön roma polgárőrséget.
Kérését semmivel nem indokolta meg a roma polgárőrök felé, akik tudomásom szerint becsületesen, és elhivatottan jártak szolgálatba.

Aki Cseh László úrnak nem volt szimpatikus, azt felszólította, hogy vájjanak le, és alakítsanak külön szervezetet.(Miskolc, Győri Kapui Szervezetet is leválasztatta)
És több kisebb polgárőr csoport is, aki őhozzá tartozik erre a sorsra fog jutni, mivel elmondta, hogy ő nem fogja „pénzelni” őket.

Végezetül a legutóbbi sérelmemet szeretném leírni:
2010.06.05.-én Borsod Megye területén az árvíz miatt vészhelyzetet hirdettek.
Felkéretek minden embert, aki tud nyújtson segítséget az árvízvédelemben.
Ekkor Cseh László elnök úr telefonon értesített engem, hogy ha tudunk kollégámmal 18.00 órai kezdettel lépjünk szolgálatba!
Kollégámmal 18.00 órakor bejelentkeztünk a 107-es telefonszámra, a rendőrségre, hogy a katasztrófa helyzetre tekintettel szolgálatot fogunk ellátni Miskolc város egész területén, szükség szerint a környező településeken, 2 fővel, Lada Niva szolgálati személygépkocsival.
A Városi Rendőrkapitányság megköszönte bejelentkezésünket.
Kb. 20.00 órakor Miskolcról kivezető József Attila úton a Miskolc Városi Rendőrkapitányság rendőrei, és a helyszínen lévő Katasztrófa Védelem munkatársai megkértek, hogy az Auschan bevásárló központ dolgozóit segítsünk kiszállítani az áruházból, mert az áruház körüli területet elöntötte a víz, továbbá segítsünk a területet zárni, mivel az épített gátakon nagy erővel áttört a víz, az útszakasz járhatatlan, hirtelen lezárásra került, az arra közlekedő autósokat tájékoztassuk arról, hogy az útszakasz le lett zárva, és adjunk tájékoztatást a kerülő útvonalakról, és a települések helyzetéről, megközelíthetőségéről.
A fenti kérésnek eleget tettünk, a forgalmat tereltük, információval szolgáltunk az autósoknak.
Többször került arra sor, hogy a helyszínen csak mi polgárőrök maradtunk, mert az ott záró járőröket az ügyeletük más feladattal látta el, és a zárás helyszínét hosszabb, rövidebb időre el kellett hagyniuk.
kb.22 órakor a helyszínen megjelent Cseh László Elnök Úr, majd közölte velem, hogy a helyszint hagyjuk el, a Lada Niva szolgálati szgk.-t azonnal szállítsuk be a B.A.Z. Megyei Rendőr-főkapitányság udvarára, mert őt megkérték, hogy a Lada Niva legyen készenlétben, ha a helyzet megkívánná azzal fogják szállítani a településekre a homokzsákokat.(Ez a kijelentése elég komikusan hangzott, mivel a Megyei RFK nem tudott arról, hogy a polgárőrség Lada Nivájával akarják a homokzsákokat szállítani)
Ezt követően Cseh László az ott szolgálatot teljesítő, zárást végrehajtó rendőröktől meg sem kérdezte, hogy a továbbiakban szükség van-e a polgárőrök segítségére, azonnal elvezényelt minket a helyszínről.
Ezt követően én az aznapi szolgálatom befejeztem.
Kollégám a hajnali órákban visszament saját személygépkocsijával a helyszínre, és továbbra is segítséget nyújtott a zárásban. Akkor már a helyszínen volt 2 fő polgárőr, szintén saját személygépkocsival, igy velük felvette a kapcsolatot, és a továbbiakban közösen nyújtottak segítséget a zárásban.
A fenti eseményről tájékoztattam a B.A.Z. Megyei RFK ügyeletén segítséget nyújtó,szolgálatot teljesítő polgárőr kollégát, aki az elvégzett feladatról jelentést készített, és azt faxon továbbította az Országos Polgárőr Szövetségnek.

2010.06.06.-án Cseh László Úr a postaládámba elhelyezett egy kézzel irt levelet, miszerint tájékoztat arról, hogy a rendőrségnek nem kell a forgalom terelésében segítséget nyújtani, továbbá a rendőr parancsnok által a polgárőrség vezetőjétől kért segítséget lehet teljesíteni, továbbá egy fő polgárőr nem lehet egyedül(?) szolgálatban. Majd a levelében felszólít arra, hogy alakítsak külön egyesületet.
A leveléhez annyit fűznék, hogy a polgárőröm nem egyedül teljesített szolgálatot, továbbá a 05.16.-án szintén árvízi védekezésnél viszont egyedül volt, polgárőrségi mellényben segített zsákolni. Ekkor Cseh Úr ezt külön megköszönte neki.

Kérném Tisztelt Vezetőséget, hogy a fentiek legyenek szívesek kivizsgálni, és Cseh László Urat elszámoltatni, és engem, és a csoportomhoz tartozó kollégámat a Bűnmegelőzési Centrum Kh Polgárőr Egyesület állományába tartani. (Mivel sem anyagi helyzetünk, sem pedig szabadidőnk nincs arra, hogy külön egyesületet alakítsunk)

Csoportommal a területileg illetékes Vasgyári Rendőrőrs parancsnoka is meg van elégedve, az állománnyal több közös szolgálatban eredményesen részt vettünk, és a továbbiakban is biztosittott az őrsparancsnok úr arról, hogy továbbra is igényt tart munkánkra, segítségünkre.

Miskolc, 2010.06.08. Domokos József Attila
területvezető