Majdnem negatív rekordot produkált az új magyar premierfilm Budapesten. Groó Diana Vespa című rendezését ugyanis mindössze 91-en látták a hétvégén, előadásonként nagyjából négyen voltak a moziteremben.

Nem szerepelt itthon túl jól Groó Diana új filmje. A Csoda Krakkóban rendezőjétől szeptember 23-án ezúttal a Vespa került bemutatásra, azonban a közönséget teljesen hidegen hagyta a premier, mindössze 91-en váltottak rá jegyet Budapesten csütörtök és vasárnap között. A 2010-es magyar filmek közül nem egy generált viszonylag szerény érdeklődést, ám a Vespa minden eddigi kezdést alulmúlt. A film teljesítménye a toplista 43. helyére volt jó, a 91 néző 24 előadáson egyébként nagyjából 4 nézős átlagot jelentett.

A heti kisebb filmek egyébként sem zártak túl jó hétvégét, hiszen a Turné 16 nézős átlagot produkálva 10 előadáson 159 nézővel nyitott 36. helyen, míg Szeretőket a hétvégén 344-en látták. A független filmek közül a legjobb teljesítményt a Bogárszemmel 3D (Bugs!) produkálta, melyet 858-an néztek meg.