Az OVB döntése értelmében nem lépte túl a véleménynyilvánítás alkotmányos határait a Jobbik reklámja, amiben cigánybűnözést emlegetnek. Az MTV-nek és a Magyar Rádiónak le kell adnia a reklámot, de akár a Legfelsőbb Bírósághoz is fellebbezhet.

Az OVB hétfői ülésén kimondta: jogsértő volt, hogy a közmédiumok a „cigánybűnözés” kifejezés elhangzása miatt megtagadták a Jobbik hirdetésének befogadását, és a kifogásolt szót kisípolva tartalmazó verzió lejátszásától is elzárkóztak.

A testület úgy ítélte meg, hogy a reklám nem lépte túl a véleménynyilvánítás alkotmányos határát, mivel nem szólított fel bűncselekmény elkövetésére és nem volt uszító. A 6:2 arányban meghozott határozat szerint a közmédiumok megsértették a jelölőszervezetek közötti esélyegyenlőség, valamint a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás választási alapelvét. A kisípolt verzió elutasítását pedig egyhangúlag jogsértőnek ítélte az OVB.

A testület mindkét közmédiumot eltiltotta a további jogsértéstől. A határozat ellen a Legfelsőbb Bíróságon lehet jogorvoslattal élni.