Hetedszer az Üveghuta Kupáért

A Bükkszentlászló-Bükkszentkereszt közötti VII. Üveghuta Kupa elnevezésű amatőr hegyi kerékpáros időfutam versenyt október 10-én, vasárnap, 10 órától rendezi meg a Kis-Galya KSE.

Az MTB-vel, ismertebb nevén ,,montival”, illetve országúti kerékpárral indulókat 17 kategóriába sorolják. Idén újdonságként senior női országúti és MTB kategóriát is kiírtak a szervezők. (Változatlanul fontos tudnivaló – elkerülendő az esetleges félreértést -, hogy az MTB-gépeken nem lehet fent 26×1,5-nél keskenyebb gumi). Az évek óta nagy népszerűségnek örvendő viadalra maximum 180 nevezést tudnak elfogadni a házigazdák, így október 7-én, csütörtökön, 20 óráig célszerű igénybe venni az előnevezés lehetőségét, melynek részletei a www.kisgalya.hu oldalon olvasható.
Tavaly „bedőlt” a pályacsúcs
A vérmesebb reményeket tápláló, éppen ezért vélhetően jó formát mutató bringások számára motivációt jelenthet, hogy a bükkszentlászlói útról rajtoló 5,3 km-es, 325 méter szintkülönbséggel nehezített verseny 2006-ban felállított 13:57 perces pályacsúcsát tavaly ketten is megdöntötték. A 2009-es abszolút győztes Fejes Gábor (Kommuna.org) 13:26, míg a második helyezett Bartha Gergely (Debrecen) 13:43 percet tekertek, mindketten országúti géppel.
Párosok, idén is
A percenként rajtoló egyéni versenyzők mellett a két éve debütált párosok – kategória besorolás nélkül – ismét bizonyítási lehetőséget kapnak. Az erre a kategóriára nevező bringások11.00-11.20 között rajtolnak.
Az Üveghuta Kupa sajátossága közé tartozik, hogy egyedi rajtszámok, érmek, kupák találnak gazdára és minden induló emblémázott üvegpoharat kap ajándékba.
Az eredményhirdetésnek is otthont adó bükkszentkereszti Borostyán Étterem udvarán nemzetközi szintű triál show-t is tekinthetnek meg az érdeklődők, akik a helyi ízekbe is belekóstolhatnak a helyszínen. Összességében: a versenyzők és a kísérők egyaránt megtalálhatják a számításukat, ha október 10-én ellátogatnak a VII. Üveghuta Kupára!
További felvilágosítást a 30/9284-233-as telefonszámon lehet kérni.

Mindenkit várunk, aktuális rajtlista a www.kerekpar.net oldalon megtalálható.