A 25. Budapest Nemzetközi Maraton és Futófesztivál miatt több főutat is lezárnak vasárnap a fővárosban.

A BRFK közlése szerint  szakaszosan és időszakosan lezárják 10 és 17 óra között például az Andrássy utat, a József Attila utcát, a Roosevelt teret, a Clark Ádám teret, a Kossuth teret, a Március 15-e teret, a Jászai Mari teret, a pesti és budai alsó rakpart több szakaszát, a Váci út egy szakaszát és a Dózsa György utat is.

A Hősök tere környékén ezen kívül vasárnap többször is lezárnak több utcát. Tilos megállni vasárnap éjfélig a Benczúr utca egy szakaszán és a Felvonulási téren, szombattól az Olof Palme sétány egy részén, vasárnap reggeltől pedig a Roosevelt téren a Sofitel előtt.

A maratont szervező Budapest Sportiroda szerint öt kontinensről összesen ötven országból érkeznek futók az eseményre, melyre eddig 1200 külföldi adta le nevezését. Jelezte részvételét többek között Mikuláš Dzurinda volt szlovák kormányfő is.

A rendezvényen a hagyományoknak megfelelően nemcsak a klasszikus 42,195 km-es távon lehet elindulni, választható a 30 km-es, a 7 km-es, vagy akár a 3,5 km-es táv is. A maratont akár három-, vagy ötfős váltókban is lehet teljesíteni.

A versenyt Schmitt Pál államfő indítja.