A Miskolc Holding Zrt. és tagvállalatai a szakképzési hozzájárulás keretében éves szinten 12 millió forinttal támogatják a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi, Műszaki Anyagtudományi, Gépészmérnöki és Informatikai, valamint Gazdaságtudományi Karát.

Dr. Halmai Gyula, a Miskolc Holding Zrt. elnök-igazgatója és Prof. Dr. Patkó Gyula, a Miskolci Egyetem rektora írták alá a támogatásról szóló nyilatkozatot, mely az alábbiakat foglalta magában:

A Miskolc Holding Zrt. és a Miskolci Egyetem egyaránt elkötelezettek az innovatív, környezettudatos fejlesztések iránt.

A Miskolc Holding Zrt. kiemelten támogatja a Miskolci Egyetem alább megnevezett karait, mivel az egyetem magas színvonalú képzett szakembereivel, műszerparkjával és laboratóriumaival a hazai tudományos kutatás és műszaki fejlesztés jelentős kutatóbázisa, tudományos műhelye.

A Miskolc Holding Zrt. tehetségprogramjában kiemelten fontosnak tartja, hogy tagvállalataiban minél nagyobb arányban dolgozhassanak a Miskolci Egyetemen végzett szakemberek, akik a jövő menedzsereit jelentik.

A Miskolc Holding Zrt. társadalmi felelősségvállalásának keretében, szakképzési hozzájárulása terhére kívánja támogatni a Miskolci Egyetem alábbi karait:

– Műszaki Földtudományi Kar

– Műszaki Anyagtudományi Kar

– Gépészmérnöki és Informatikai Kar

– Gazdaságtudományi Kar.