MIK Zrt. sajtóközleménye

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata Polgármestere megkeresésére a FIDESZ Miskolci Képviselőcsoportjának 2010. szeptember 21-én megtartott sajtótájékoztatóján elhangzottakra az alábbi közleményt tesszük közé:

A miskolci Bodótető ingatlanfejlesztésére valóban létrejött egy közös cég MBF Hills Kft. néven, a Hills Holding külföldi befektető társaság 76 és a MIK Zrt. 24 %-os részesedése mellett 2007. évben.


A társaság a terület fejlesztését a gazdasági válság hatására érdemben nem tudta elkezdeni. A közös társaság működéséhez a tulajdonosok tulajdoni hányaduk arányában tagi kölcsönt biztosítottak. A közös cég gazdálkodását áttekintve a MIK Zrt. vezetése több tisztázandó kérdést vetett fel, s azok alapos kivizsgálására a MIK Zrt. vezérigazgatója már 2010 tavaszán szakértőt bízott meg. Az így elkészült szakértői anyagot ismerhette meg társaságunk és Szinay Attila frakcióvezető úr is. Az anyagból az ismerhető meg, hogy a közös társaság – az MBF Hills Kft. – ügyvezetése a tulajdonosok által biztosított tagi kölcsön egy részét vitatható módon használta föl. A könyvvizsgáló jelentésében foglaltakat a MIK Zrt. vezetése és Felügyelőbizottsága már a sajtótájékoztatót megelőzően megismerte, jelenleg is vizsgálja, s az abban tett megállapításoknak megfelelően meg fognak történni a további intézkedések az MBF Hills Kft. ügyvezetése felé, a MIK Zrt. kisebbségi jogainak védelme érdekében.

Miskolc, 2010. szeptember 21.

MIK Zrt.