A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő nyílt közbeszerzést írt ki a Miskolc-Nyíregyháza vasúti vonalszakasz megvalósíthatósági tanulmányának és engedélyezési terveinek elkészítésére, a tervezési sebesség 160 kilométer óránként, és a vonal nagyobb részt kétvágányú lesz – a felhívás a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
hirdetés

A felhívás szerint a Miskolc–Mezőzombor közötti szakaszra két vágányt kell tervezni. Mezőzombor – Nyíregyháza között pedig szakaszosan, vagy teljesen kell kétvágányúvá tenni a vonalat. Ez attól függ, hogy az ajánlatkérő által átadott középtávú és az ajánlattevő által kidolgozandó hosszú távú menetrendi koncepció milyen hosszban igényli a dupla vágányt.

Az ajánlattevőknek kalkulálniuk kell a kapcsolódó szárnyvonalak és az autóbuszok „ráhordó kapacitásával” is, és meg kell tervezni a vasútállomásokon a P+R parkolókat.

Nem tehet ajánlatot az a cég, amelynek a nettó árbevétele az utolsó 3 év bármelyikében nem érte el vasúti tervezésből a nettó 800 millió forintot. Emellett több vasúttervezési referenciát is be kell mutatni.