A rendőrség biztonsági szolgálatának volt parancsnoka bocsánatot kért azoktól a rendőröktől, akik megsérültek a tévészékház ostromában 2006-ban. A jogsértéseket vizsgáló parlamenti albizottság ülésén Dobozi József elmondta: megfelelő felszerelés nélkül vezényelték ki a rendőröket a székház védelmére .

Kilenc rendőrnek pajzsa, tíznek meg bevetési sisakja sem volt, gázálarca meg senkinek szeptember 18-án, a tévéostrom idején. Literes könnygázspray-vel ugyan fel voltak szerelve, de az inkább hátrány volt, mint előny, mert, ha kő találta el, általában felrobbant. A baranyai megyei század egyáltalán nem volt felkészítve arra, hogy az 2006. szeptember 18-án az MTV-t megvédje a támadóktól, de nemcsak ez volt a baj, hanem az is, hogy miközben megpróbáltak helytállni a tüntetőkkel szemben, hátulról az épületből a saját bajtársaik locsolták őket vízsugárral.

Dobozi József, a Rebisz volt vezetője azt mondta hétfői meghallgatásán: súlyos szakmai hiba volt bevetni a baranyai századot. Akkoriban a Rebisz volt az egyetlen csapaterővel rendelkező bevethető egység, de későn riadóztatták őket, annyira, hogy a raktáros már hazament, így a különlegesen felkészített egység nem tudott hozzájutni a saját felszereléséhez sem.

A vezérőrnagy elmondta azt is: későn értesült arról, hogy a rendőrök jogsértéseket követtek el, de mindent megtett ennek elkerüléséért, az azonosítószámokat például november elejére már minden rendőrnek a sisakjára felfestették. Az október 23-i eseményekkel kapcsolatban az őrnagy úgy vélte, meg kellett volna akadályozni, hogy a Fidesz nagygyűlésére az Astoriánál rászorítsák a Deák téri tüntetőket, de az akkori rendőri döntéseket nem kívánta kommentálni.

– „Próbáltam hívni Gergényi vezérőrnagy urat, hogy meg kell állítani az egységet. Nem tudtam fölhívni, mert folyamatosan foglalt volt. Ekkor hívtam dr. Lapid Lajos dandártábornok urat. Arra kértem, hogy állítsák meg az egységet legkésőbb az Arany János utca vonalában. Mondta, hogy ezt azonnal jelenti a főkapitány úrnak. Vártam, újra fölhívtam, és mondtam, hogy állítsátok meg az egységet, nem mehet tovább, rá fogjátok tolni, illetve ezek rá fogják húzni a Fidesz-rendezvényre a rendőri egységet. És akkor mondta, hogy egyetért vele. Mondta, hogy ha vissza akarnánk tenni az Arany János utcába, akkor az úgy tűnne, mintha az alakulat visszavonul” – mondta meghallgatásán a Rebisz volt parancsnoka, és bocsánatot kért azoktól, akik önhibájukon kívül sérültek meg a 2006-os zavargásokban.