A pénteki újpesti siker után a Jegesmedvék előtt ismét egy kötelező feladat állt: a fehérvári farmcsapat legyőzése hazai közönség előtt. Ez egy percig sem forgott veszélyben, a Macik meg sem álltak tíz gólig.

A mérkőzés esélyese a miskolci csapat volt, ennek megfelelően is kezdtek. A kapujához szorították a fehérváriakat, és a nyomás a 6. percben érett góllá. Ekkor Bartzen lövése pattant ki Bálizsról pont a jókor érkező Rafaj elé, akinek már csak az üres kapuba kellett emelnie (1-0). A fehérvári fiatalok csak ritkán jutottak át a miskolci térfélre, az első komolyabb lövést a 8. percben eresztette meg Fodor, ám Duscheknek nem okozott gondot annak hárítása. A Macik tovább nyomtak, és a 11. percben sikerült kihasználni egy emberelőnyt. Rafaj remekül szolgálta ki a hosszú saroknál helyezkedő Dubeket, aki azonnal bevágta pontosan érkező átadást (2-0). A Macik ekkor egymás után vezettek szép támadásokat, amelyek időnként tapsra ragadtatták a szurkolókat. A harmad vége előtt egy perccel tovább növelte előnyét a hazai csapat. Saluga helyezkedett a fehérváriak kék vonalánál, és kapott hihetetlen pontos passzt Weddelltől (aki a saját harmadában volt), majd a szólója végén könyörtelenül vágta a korongot Bálizs kapujába (3-0).

Potyogtak a gólok

A második harmadban nem változott a játék képe: a hazai támadtak, a vendégek pedig leginkább a saját térfelükön védekeztek. A Macik kihasználatlanul hagytak egy 2+2 perces emberelőnyt. A 6. percben hatalmas tűzijáték zajlott le Bálizs kapuja előtt, többen is próbálkoztak, de vagy a fiatal kapus védett, vagy sikerült még az üres kapu fölé is emelni a korongot. Egy perccel később azonban már nem volt könyörület: Egri vezette be a fehérvári harmadba a korongot, és mivel a társak még nem érkeztek meg, a hátvédek pedig nem is nagyon támadták, rálőtte a korongot, amely a jobb alsó sarokba vágodott (4-0). A 12. percben szépített a Fehérvár. Vaszjunyin lövése kipattant Duscekről, és Fodor közelről a kapuba kaparta a korongot (4-1). Sokáig nem örülhettek a vendégek, hiszen másfél perc múlva ismét maga mögé nyúlhatott Bálizs, miután Saluga kitűnő centerezését Szilágyi vágta a hálóba (5-1). Lendületben maradt a Miskolc: 17 másodperccel később Bartzen passzába Láda Péter szúrt bele és a korong a kapus fölött vágódott a kapuba (6-1). A 18. percben emberhátrányban csaknem két gólt is lőttek a Macik, hiszen Bonar lövése centikkel tévesztette el a ketrecet, majd Saluga próbálkozását hárította Bálizs. Újabb egy perc telt el, és ismét volt dolga az eredményjelző kezelőjének, miután Saluga lőtt szép gólt közelről (7-1). A harmad vége előtt másodpercekkel Urbán lövését Bálizs fejjel védte.

A Maciké az utolsó szó/gól

A Macik a harmadik harmadban sem vettek vissza, látszott, hogy ki akarják szolgálni lelkes közönségüket. A 6. percben Dubek cselezte át magát a védőkön, középre adta a korongot, amelyet Rafaj a kapu bal felső sarkába húzott (8-1). Három perccel később Saluga ment át a fehérvári védelmen, mint kés a vajon, visszaadását Rafaj lőtte rá, Bálizs azonban védett. A lecsorgó korongot Bartzen szerezte meg, Waddellhez passzolt, aki hatalmas lövéssel pókhálózta le a bal felső sarkot (9-1). Alig egy perccel később Farkas még kozmetikázott az eredményen (9-2), ám az utolsó szó a Maciké volt: Bonar kígyózott át a fehérváriak között, majd lövésre szánta el magát, és a korong a hálóba kötött ki (10-2).
A Macik esélyeshez méltóan játszottak ezen a mérkőzésen, magabiztosan és jó játékkal valóban kiszolgálták a közönségüket. A győzelemmel a miskolciak a bajnoki táblázat harmadik helyére léptek előre. Kedden igazán izgalmas és kemény meccs vár a Jegesmedvékre, hiszen a MOL Ligában eddig veretlen Csíkszeredát fogadják a miskolci Jégcsarnokban este 6 órától.

Jegyzőkönyv
Miskolci Jegesmedvék JSE – Sapa Fehérvár AV19
10-2 (3-0,4-1, 3-1)
Miskolci Jégcsarnok, 500 néző
V: Németh, Nagy, Juhász
Gól: Rafaj (2), Dubek (2), Saluga (2), Szilágyi, Egri, Waddel, Bonar ill. Fodor, Farkas.
Kiállítás: 6, illetve 16 perc

MJJSE: Duschek – Saluga, Láda B., Láda P., Egri, Waddell, Bartzen, Derton, Bonar, Dubek, Korpos, Orosz, Rafaj, Dányi, Urbán, Gőz, Szilágyi, Gyenes (k). Edző: Bob Dever.

Sapa Fehérvár AV19: Bálizs- Németh, Tóth A., Tóth G., Soltész, Ozsváth, Erdélyi, Vaszjunyin, Árkovics, Varga, Kiss, Fodor, Ondrejcsik, Hajós, Meretei, Farkas, Szabó, Vég (k). Edző: Kóger István.

Bob Dever: – Nagyon érdekes meccs volt, az első játékrész volt a legjobb harmad, amit eddig a bajnokságban játszottunk. Jól passzoltunk, a befejezések is „ültek”. A második harmad elején egy kicsit „leengedtünk”, de ez hozzátartozik az emberi természethez, hiszen biztosan vezettünk. Utána ismét felpörögtünk és tényleg jól játszottunk. Elégedett vagyok a csapattal, ám most igazán kemény meccsek várnak ránk.

Kóger István: – Nagyon rosszul indult nekünk a meccs, hiszen késve érkeztünk Miskolcra, nem tudtunk szárazon bemelegíteni, és ez látszott is a pályán. A Miskolc azonban sokkal jobban játszott, jobb ritmusban, kombinatívabban és megérdemelten nyertek. Gratulálok a Jegesmedvéknek!

H.Sz.