Jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a KDNP miskolci képviselőcsoportja.

A miskolci városvezetést érintő ügyekben ismeretlen tettes ellen tettek feljelentést különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt. A gyanú szerint a miskolci Búza téri piac-csarnok építése során a Város kifizetett, az építő IKERON Zrt-nek több mint 1 milliárd forintot, melyet a cég az építkezés során nem használt fel. A hűtlen kezelés és befolyással való üzérkedés gyanúja a miskolci Semmelweis Kórház, valamint a MIK Zrt. működése és PPP-s beruházásai esetében is felmerült. Valamennyi ügy különösen jelentős vagyoni hátrányt okozhatott Miskolcnak, illetve a város tulajdonában álló társaságoknak. A feljelentést összeférhetetlenség miatt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Ügyészség átadta a Debreceni Városi Ügyészségnek.

A Búzatéri piac-csarnok építésére a tervekben 2,5 milliárd forint szerepelt, végül 3,4 milliárdba került a kivitelezés amellett, hogy súlyos építési hiányosságok tapasztalhatóak a csarnokban. A város vezetése ezek után akarta visszavásárolni az IKERON Zrt.-nek a Miskolci Piac Zrt.-ben lévő üzletrészét.

A városi kórházból dolgozókat küldtek el azzal az ígérettel, hogy ha gazdasági társaságot alakítanak, úgy tovább folytathatják a munkát. A dolgozók által megalapított Kórházszolgálat Kft. meg is nyerte a kórház által kiírt közbeszerzési eljárást, a városi kórház mégsem szerződik velük, bár a közbeszerzési döntőbizottság is igazat adott nekik. Az ügy a Fővárosi Bíróságra került. Azok a miskolciak tehát, akik eddig áldozatos munkát végeztek, most – a városvezetés ígérete ellenére – létbizonytalanságban élnek. A városvezetés a budapesti Goldman & Siegel Kft.-t támogatja, azt a céget, amelyik a súlyos bűnügyekben érintett Honvédelmi Minisztérium Elektronikai Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt. érdekkörébe tartozik.