Az oliva olaj mindent tud! Természetes étvágycsökkentő

Számos kutatás igazolta már, hogy napi 3-5 teáskanál olívaolaj fogyasztásával sok betegség kialakulása, illetve súlyosbodása kivédhető. Csökkenti a szív- és az érrendszeri betegségek, valamint a rák kialakulásának kockázatát. A hölgyek nemcsak a főzésben, hanem a szépségápolásban  is kihasználhatják jó tulajdonságait.

Az olívaolaj kozmetikumként táplálja, kényezteti, nyugtatja és védi a bőrt, így széppé és egészségessé teszi. Mivel rendkívül gazdag A-, D- és E-vitaminban, valamint természetes antioxidánsokban, illetve bőrrel rokon alkotóelemeinek hála, könnyen felszívódik fel az emberi szervezetben, és gyorsan fejti ki hatását a hámszövet mélyebb rétegeiben is. A rendszeres olívaolajos kezelés növeli a bőr ellenálló képességét, hidratálja, segíti a hámsejtek képződését és a hámréteg megújulását, gátolja a bőr öregedését és ráncosodását, emellett remekül beválik hegek gyógyítására is.

Frissen és üdén
Joghurt, olívaolaj és sárgarépa keverékéből készíthetünk kényeztető pakolást, amellyel üdévé és puhává tehetjük bőrünket.

A puha kezekért
Méz, citromlé és olívaolaj azonos arányú keverékéből remek kézpuhítót keverhetünk. Egyszerre legfeljebb néhány hétre elegendő mennyiséget dolgozzunk össze, azt töltsük jól zárható üvegbe, és tároljuk hűvös, sötét helyen. Naponta kenegessük be vele a kezünket, de minden alkalommal öblítsük is le.

Zsíros bőrre
Amennyiben szeretnénk megszabadulni aknés bőrünktől, megtisztítani annak eldugult pórusait, hívjuk segítségül az olívaolaj esszenciális zsírsavait. Egy evőkanál olajat, egy tojássárgáját és egy teáskanál citromlevet keverjünk össze, majd masszírozzuk a bőrünkbe. Fél óráig hagyjuk hatni, majd mossuk le.

Könyöksimító
A kérges könyök egyik legjobb ellenszere az olívaolaj. Nem kell extrém kezelésre gondolni, elegendő, ha fürdés után, hetente 3-4 alkalommal, olívaolajba mártott vattával átdörzsöljük a könyökünket.

Dekoltázsszépítő
Ha mélyen kivágott ruhában szeretnénk megjelenni valahol, néhány órával korábban kenjünk egy kis olívaolajat a dekoltázsunkra, takarjuk le 20 percre műanyag fóliával, majd öblítsük le. Hidratálja és kisimítja a bőrt.

Körömerősítő
A töredezésre hajlamos körmöket érdemes rendszeresen olívaolajos kézfürdőbe tenni. A legjobb, ha hetente 10 percig áztatjuk benne a kezeinket. Ettől körmeink néhány hét alatt megerősödnek, és rugalmasabbak lesznek.

Hajvarázsló
A fényes haj eléréséhez keverjünk össze 2 tojásfehérjét, 2 evőkanál citromlevet és 1 evőkanál olívaolajat. A masszát masszírozzuk a hajunkba, hagyjuk hatni 10 percig, majd mossunk hajat. A száraz, töredező hajvégek ápolására rendszeresen kenjük be azokat olívaolajjal, majd csavarjuk a hajunkat törölközőbe, és maradjunk így 20 percig. Utána mossunk hajat.

Természetes étvágycsökkentő
Sokat hallani arról, hogy az olívaolaj fogyaszt. Ám nem úgy, hogy a vele nyakon öntött saláták vagy a benne sütött ételek kisebb arányban vagy mértékben raktározódnának el a testben. A megoldás kulcsa az, hogy az olívaolaj nagy mennyiségben tartalmaz zsírsavakat, amelyek a vékonybélbe jutva hormonná alakulnak át. Ez a hormon felelős az éhségérzet csillapításáért. Teltségérzetet kelt a szervezetben, így elnyújtja az étkezések közötti időt, márpedig ha ritkábban eszünk, csökken a testsúlyunk is.