BUDAPEST — Kilencévnyi autóhitel-törlesztés helyett Újpest alpolgármestere átpasszolta a kocsit a vagyonkezelőnek, és kapott egy drágább, jobb járgányt – derül ki a Blikk birtokába került dokumentumokból.

Trippon Norbert 2007-ben lett a IV. kerület alpolgármestere. Tisztségéről a botrányosra sikeredett újpesti tűzijáték után mondott le. Most, hogy váratlanul távozott posztjáról, a számára 8 millió forint közpénzből vásárolt Ford Mondeót nem viheti magával, a vagyonkezelőnek kéretlenül lepasszolt Ford Focust pedig nem adják vissza neki. 2016-ig az UV Zrt. fizeti utána a havi 60-70 ezres törlesztőrészletet, bár a cégnek igazából semmi szüksége nem volt a járműre.

– Időnként elment vele valaki ügyeket intézni, de másra nemigen használták az autót – erősítette meg a Blikk értesülését Kató Balázs, az önkormányzat jogi tanácsnoka, aki szerint „nem volt kellőképpen alátámasztott döntés”, hogy a vagyonkezelő átvette az alpolgármester magánautóját a törlesztőrészletek fizetésével együtt. Az UV Zrt. akkori igazgatója tavaly elhunyt. Utódja, Jobbágy Tamás nem akarta kommentálni elődje döntését.

Trippon Norbert kitérő választ adott arra a kérdésünkre, hogy nem érzi-e erkölcstelennek, amit tett. Annyit elárult, hogy jelenleg egy használt autóval rója a főváros útjait.