Kedves Barátaink,

immár hagyományosan, idén szeptember 22-én is megrendezésre kerül az Autómentes Napi Kerékpáros Felvonulás, a Critical Mass, amely évek óta kerékpárosok tízezreit vonzza országszerte. A miskolci Kritikus

Tömeg részére több újdonsággal is szolgálnak most a szervezők. Hogy mik ezek? Lássuk is csak sorjában!

Délután 15 órától – 16 óra 30-ig a Zöld Kapcsolat Egyesület „Utcafórumot” rendez a Városi Sportcsarnok előtti téren felállított sátorban a városunkban zajló közlekedést és kerékpározást érintő projektekkel kapcsolatban. Ennek részletes programját levelem végén találhatjátok.

Az utca fórummal párhuzamosan 16 óra után beindítjuk a lassúsági és egyensúlyozó vetélkedőt édes finomságokért, valamint zenészeink is a húrok közé csapnak, hogy minél nagyobb kedvet csináljanak a CM körre gyülekező bringások hadának.

17 órakor pontosan elindul a menet és ezúttal olyan új útvonalon megyünk, amely több látványosságot ígér mint korábbi társai.

A Sportcsarnok elől a belváros felé haladva átgurulunk a Szemere és Uitz Béla utcákon, majd a Zenepalota mögött rátérünk a Dayka Gábor utcára. A frissen átépített Dayka utca kialakításakor gondoltak az autósokra és a parkolni kívánó autósokra. A kerékpárosokra azonban nem! A több száz millió forintos beruházás nem tartalmaz egyetlen kerékpárosbarát megoldást, még igen alacsony költségű kerékpársávot vagy kerékpáros nyomot sem. Ezért a Critical Mass résztvevői itt fogják először égnek emelni kerékpárjaikat, hogy tudatosítsák a helyi döntéshozókban mennyi közlekedni kívánó állampolgár igényével nem számoltak a Dayka utca átépítése során..

A menet az emelés után rátér kelet felé a Vologda utcára, elhalad a Petőfi tér előtt, és a Miskolc Pláza oldalában rátér a 26-os útra, a Szentpéteri kapu felé. A Katowice ABC-nél újabb emelésre kerül sor, mert kerékpárforgalmi létesítmény, szabályos kerékpáros közlekedési lehetőség a Szentpéteri kapuban sincsen. Az emeléssel ennek szükségességét kívánjuk nyomatékosítani. Várjuk mikor tesz végre Miskolc városa lépéseket az itteni kerékpáros közlekedés javítása érdekében. Az ABC-nél rátérünk a Lehel vezér utcára, és a Huszár, Hatvanötösök, Soltész Nagy Kálmán és Bajcsy-Zsilinszky utca érintésével jutunk el a menet leglátványosabb részéhez, a Szinvapark előtti emeléshez. Reméljük sokan fogják videóra venni, fotózni a menetet a Szinvapark második emeleti teraszáról. Különleges látvány lesz, a több száz égnek emelt bicikli a 3-as út belvárosi szakaszán.

Végül a Király, Vörösmarty, Uitz Béla és Szemere utcákon át térünk vissza a Sportcsarnok elé egy utolsó nagy emelésre. A Critical Mass után a Zöld Kapcsolat Egyesület jóvoltából élőzenés, bringás teaházba invitálunk mindenkit, ahol talán már el is kezdhetjük szervezni a 2011 áprilisi CM-et.;-)

Az útvonal térképes ábrázolása:

http://maps.google.hu/maps/ms?hl=hu&ie=UTF8&t=h&msa=0&msid=107290258436483723847.00048fbeafff6503b7512&ll=48.105884,20.78433&spn=0.020232,0.035963&z=14

Várunk benneteket szeretettel!

A szervezők

Elérhetőségeink:critical.mass.miskolc@gmail.com

06709671568