A kazincbarcikai rendőrkapitányság azonosította a fenyegető levél íróját, akivel szemben zaklatás miatt indítottak vizsgálatot. A rendőrség gyorsított eljárás keretében a férfi bíróság elé állításával tervezi befejezni az ügyet – mondta Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője pénteken.

Rizner József, a kazincbarcikai fideszes polgármesterjelölt korábban arról számolt be, hogy e-mailben kapták a fenyegető üzenetet, hozzátéve: azt, hogy honnan érkezett a levél, és ki küldte, nem kutatják, de a feljelentést megtették.

Kitért arra, hogy a fenyegetés ellenére nem hallgatják el a véleményüket az elmúlt időszakban Kazincbarcikán történtekről, és a jövőről is kifejtik terveiket, elképzeléseiket.

A levélben Bricriu aláírással egyebek mellett az szerepelt: „Ha lejáratod a várost és azokat az embereket, akik békésen teszik a dolgukat, akkor véged van”.(…)Szégyelld magad és az ilyen emberek megérdemeljék, hogy meghaljanak, de inkább nyomorékká teszlek és úgy elviselhetetlen az élet!!!”.