A Miskolci Városi Könyvtár és Információs Központ Tompa Mihály Könyvtára ) tisztelettel meghívja Önt és barátait 2010. szeptember 24-én, pénteken 16 órára a könyvtár előtt elhelyezett Tompa Mihály szobor avató ünnepségére.

A megjelenteket Orosz Lajos önkormányzati képviselő köszönti. Avató beszédet mond: Káli Sándor polármester.

Az ünnepségen közreműködik Simon Jánosné versmondó.
Meghívó: Őrangyal a pokolban — könyvbemutató
Őrangyal a pokolban — könyvbemutató

A Miskolci Városi Könyvtár és Információs Központ Szabó Lőrinc Könyvtára (Miskolc, Mindszent tér 2. — térkép) tisztelettel meghívja Önt és barátait 2010. szeptember 21-én, kedden 17 órára a II. emeleti előadóterembe Vadkerty Dorottya – Gyarmati Béla – Némethi Lajos Őrangyal a pokolban — Varga Rudolf világa versei tükrében című könyvének bemutatójára.

A szerzővel Némethi Lajos beszélget. Közreműködik: Szabados Ambrus Előadóművész.

A rendezvény házigazdája Borkuti László könyvtárigazgató.

„Magyarországon ma nincs létjogosultsága a művészetnek, verseknek, költőknek. Elfogyott alóluk a vágány, föntről a vezeték. Nem magától. Valakik megrongálták, kővel dobálták a szerelvényt, fémkereskedőhöz vitték a sínt.

Varga Rudolf közvetett módon ebben a kötetben is bizonyítja: nem igazodik ehhez a pszichopatás időhöz, nem kér a század görcseiből. Felteszi a kérdést: mit tehet ő maga ebben a lelkileg, szellemileg, erkölcsileg elrontott, megnyomorított világ? Válasza: nem akar megfelelni semmilyen manipulációs elvárásnak, melyek lelki, szellemi csapdák. A szétzüllesztett, lepusztított emberi tudat manipulációktól rárakódott szennyeződését akarja lekaparni. Kínlódva bár, de őrzi az igazi szabadságba vetett hitét.”
Meghívó: Schaffer Erzsébet
Közönségtalálkozó Schäffer Erzsébettel

A Miskolci Városi Könyvtár és Információs Központ Tompa Mihály Könyvtára (Miskolc, Gyöngyösi István u. 1. — térkép) tisztelettel meghívja Önt és barátait 2010. szeptember 27-én, hétfőn 14.30 órára „A csoda bennünk van” című közönségtalálkozójára, amelynek vendége Schäffer Erzsébet újságíró lesz.