Wow! A szocialista Horváth Ottóné megzsarolta a miskolci Kós Károly Szakközépiskola igazgatóját?

Kirúgással fenyegette meg a miskolci önkormányzat egy szocialista képviselője az egyik iskola igazgatóját , aki nem akart megbízási szerződést kötni egy céggel. A fenyegetésről titokban hangfelvétel készült.  Négy miskolci iskola tavaly félmilliárd forintot nyert egy uniós pályázaton, ennek a pénznek a felhasználásáról beszélnek a felvételen.  „Nekem két lehetőségem marad: az egyik az, hogy utasításra aláírod a szerződést, onnantól kezdve folyik rendes mederben a dolog. A másik lehetőség, hogy én polgármester úrnak elmondom, hogy mi a probléma, kezdeményezhetem nála, hogy mint szakmai vezetőt mentsenek fel a munkavégzés alól, illetve onnantól elindulhat egy ilyen cirkusz.”
Így próbálta rávenni a miskolci önkormányzat egyik szocialista képviselője a Kós Károly Szakközépiskola igazgatóját, hogy a megjelölt cégek kapják a megrendelést. 

„Folyamatosan nyomás alatt tartottak, hogy az MSZP által favorizált cégekkel írjam alá a szerződést. Kilátásba helyezték, hogyha ezt nem teszem, akkor felmentenek a munkavégzés alól” – mondta
Kocsis István a Kós Károly szakközépiskola igazgatója.

Az igazgató négy miskolci iskolát képviselt egy uniós pályázaton. Összesen félmilliárd forintot nyertek, ennek a pénznek a felhasználásáról van szó a felvételen. A hangfelvételen hallható MSZP-s képviselő szerint szó sincs zsarolásról.

„A közbeszerzési törvény az előírja, hogy amikor a közbeszerzést egy cég elnyerte, megvannak azok a szabályok, ami alapján alá kell írni” – állította a Híradónak Horváth Ottóné (MSZP) önkormányzati képviselő.

Az egyik iskola szerint arra is kötelezték őket, hogy például tanácsadói szerződést kössenek egy kft-vel, havi egymillió forintért.

„Ezért a pályaorientációs és pályaválasztási stratégiáért 1,6 millió forintot számlázott le az adott kft., amit mi azért nem tudunk használni, mert ez általános iskolára épült, mi pedig középiskolásokat oktatunk” – mondta Tóth Andrea pedagógus.

A tanulmányokról kiderült, hogy azokat az internetről ollózták össze.

 

„Fogalmazásában zavaros, tehát hozzáadott értéket nem tartalmaz, ebből dolgozni nem lehet, tele van ismétlődésekkel” – közölte Nowoczkiné Tóth Katalin független szakértő.

A használhatatlan tanulmányok miatt az egyik iskola igazgatója hűtlen kezelés miatt feljelentést tett. Az ügyet a Hajdu-Bihar Megyei Főügyészség vizsgálja.
hirado.hu