A PannErgy Nyrt., reagált dr. Kriza Ákos és dr. Zsiga Marcell csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzottakra. „A sajtóban megjelent Dr. Zsiga Marcell, Miskolc fideszes országgyűlési képviselőjének téves állítása, miszerint a Miskolci Geotermia Zrt. is megvásárolhatta volna a Mályiban zajló geotermikus fúrások helyszínének tulajdonjogait, amelyek jelenleg a Miskolci Geotermia Zrt. másik résztulajdonosa, a PannErgy Nyrt. igazgatótanácsának elnöke, Bokorovics Balázs tulajdonában vannak. A Képviselő Úr minapi állítását az alábbiak közlésével szeretnénk pontosítani:” „Az említett telek Mályiban jelenleg is mezőgazdasági művelés alatt álló terület, amelyet a hatályos jogszabályok értelmében nem vásárolhat meg jogi személy. A terület átminősítése folyamatban van, a beruházás véglegesítésével a szükséges terület a mezőgazdasági művelés végleges kivonás alá kerül. Amint ez megtörténik, a Miskolci Geotermia Zrt. azonnal megvásárolja ezt a területrészt a bekerüléssel azonos áron, így annak teljes jogú tulajdonossá válik.
Ezzel kapcsolatban fontosnak tartjuk közölni, hogy a fúrási munkálatok másik helyszínén, Kistokajon vásárolt ingatlanok már a Miskolci Geotermia Zrt. nevén vannak.
Reméljük, a Képviselő Úr és a Város közvéleménye is egyaránt megnyugvással fogadja, hogy a tervezett geotermikus beruházás során a PannErgy minden érvényes jogszabály betartásával járt és jár el.
Megtisztelő, hogy Miskolcon a projekt alakulását sokan kísérik figyelemmel, és társaságunk minden erre vonatkozó információt kész megadni. A PannErgy Nyrt. és tagvállalatai elsősorban a polgárok és az ország érdekeit tartják szem előtt és a stratégiai célok eléréséhez vezető folyamat során, nem kívának politikai nézeteltérések, véleménykülönbségek alaptalan részesévé válni.
Az elmúlt évek során Miskolc és az ország vezetése Magyarország legnagyobb értékét, a geotermikus hő hasznos felhasználását, illetve az ezzel kapcsolatos fejlesztéseket nem segítették, pedig Európa legnagyobb hőforrásával rendelkező ország vagyunk.
Az új kormányzati stratégia és Széchényi Terv viszont kiemelt helyen, második prioritásként kezeli a megújuló energiaforrások kiépítését, amely hozzájárul kirívóan magas energiafüggőségünk csökkentéséhez. A geotermikus energia a legtisztább megújuló energiaforrás, amelynek felhasználásával a távfűtést használó miskolci lakosok olcsóbban vehetik igénybe ezt a szolgáltatást. A beruházás hozzájárul a város környezetének megóvásához, védelméhez, azaz a gázalapú fűtés részleges kiváltásával jelentősen csökken a kibocsátott szén-dioxid mennyiség. Meggyőződésünk szerint a miskolci geotermikus projekt a jövő generációját, Miskolc város lakói és a közvetlen környezet, mint Mályi, Kistokaj érdekeit szolgálja”
– áll a PannErgy Nyrt. közleményében.