Ha a Jobbikon múlna, nemcsak a bűnöző romák, az MSZP-sek is közrendvédelmi telepekre kerülhetnének, ezért érthető a szocialisták tiltakozása az ötlet ellen – erről Staudt Gábor, a Jobbik főpolgármester-jelöltje beszélt a Magyar Hírlapnak adott interjújában.

A politikus ugyanakkor kifejtette, nem érti, hogy a Fidesz miért nem támogatja a Jobbik közrendvédelmi telepek létrehozásáról szóló ötletét. Mint mondta, épp a Fidesz terjesztette elő azt az általuk is támogatott törvényt, hogy elzárással szankcionálják a kisebb bűncselekményeket is. Staudt Gábor kérdésként vetette fel, hogy hol fogják elhelyezni a bűnözőket, a túlzsúfolt börtönökben, vagy a minimális kapacitású rendőrségi fogdákban.

Szerinte „a békés együttélés érdekében valódi alternatívát kell nyújtani arra, hogy mi lesz az adófizető állampolgárok életét megkeserítő emberek sorsa”, majd hozzátette: erre csak a Jobbiknak van programja. „A Rózsadombról könnyű jogvédőnek lenni” – szögezte le.

A fővárossal kapcsolatban arról beszélt, hogy leginkább a kötött pályás közlekedést fejlesztené Budapesten, és közmunkát végeztetne hajléktalanokkal.