Ha a Jobbik elképzelései megvalósulnak, akkor a fővárosban fogva tartott rabok a jövőben a nagyszámú segédmunkát igénylő budapesti építkezéseken kapnának munkalehetőséget a közmunka mellett – közölte Staudt Gábor.

A párt főpolgármester-jelöltje, Staudt Gábor megengedhetetlennek nevezte, hogy az állam több mint napi nyolcezer forintot fizessen a rabok eltartására úgy, hogy eközben nem biztosít számukra munkalehetőséget.

Hozzátette, hogy ez utóbbit a politika felelősségének tartja, mert a külső munkavégzések lehetőségét nem a büntetés-végrehajtási intézet tudja megteremteni. Megjegyezte: pedig a rendszer már most is működik, megvannak a jogi lehetőségek.

Staudt Gábor azt mondta, hogy ők a nagyszámú segédmunkát igénylő budapesti építkezéseken biztosítanának munkalehetőséget a raboknak. Szavai szerint nekik is jobb lenne, mint egész nap egy cellában ülni.

A főpolgármester-jelölt egyúttal kitért arra is, hogy meglátása szerint a súlyos anyagi gondok ellenére magas szakmai munka folyik a büntetés-végrehajtás területén.