Az RTL Klub X-Faktorja harmadik alkalommal is megverte a Megasztárt, mely továbbra is csak a múlt heti részsikert tudhatja magáénak, amikor az RTL Klub szombat esti filmje volt az ellenfele.

Az X-Faktor ismét csak nem kegyelmezett a Megasztárnak, melyről így kiderült, hogy csak akkor érdekli a közönséget, ha nem az RTL Klub énekes tehetségkutatójával párhuzamosan sugározzák. Az X-Faktor nem csak a Megasztárt verte meg, de a múlt hét legnézettebb műsora címet is elnyerte a 18-49 éves nézők körében. A kereskedelmi célcsoport 47,9%-a választotta az RTL Klub valóságshow-ját, szemben a TV2-es reality 24,1%-ával.

Az X-Faktor a teljes lakosságra nézve az előző héthez hasonlóan kiemelkedő, kétmillió fölötti nézőszámot produkált, miközben a Megasztár Vígszínházban tartott középdöntői 1,2 millió honfitársunk kísérte figyelemmel. A tehetségkutatókat követően egyébként ismét egymás mellé került a két csatorna, hiszen mind a Nicsak, ki beszél?-t (TV2), mind a Tűzfalat nagyjából 950 ezren követték figyelemmel.