Szeptember 21-én Gabnai Katalin színikritikus, író, drámapedagógus, A mindenlátó királylány című mesejáték szerzője lesz a vendége a Miskolci Nemzeti Színháznak

A Miskolci Nemzeti Színház idén is különleges programmal készül a Magyar Dráma Napjára: szeptember 21-én Gabnai Katalin színikritikus, író, drámapedagógus, A mindenlátó királylány című mesejáték szerzője lesz a vendége a teátrumnak.

A hazai drámapedagógia jelentős alakja, aki tévé- és rádiójátékok mellett több gyerekdarabot is írt, és témáit legtöbbször a magyar népköltészetből merítette. Gabnai Katalin az öt játszóhellyel rendelkező teátrumban, a Játékszínben várja az érdeklődőket a Magyar Dráma Napján.

A közönség „bekukkanthat” A mindenlátó királylány című mesejáték, valamint a Menyasszonytánc című klezmer musical próbájába. A mesejátékot Seres Ildikó rendezi, a musicalt pedig Halasi Imre állítja színpadra. A Magyar Dráma Napján a programok ingyenesek, jegyek korlátozott számban a jegyirodában igényelhetők.

Madách Imre Az ember tragédiája című drámai költeményének ősbemutatója 1883. szeptember 21-én volt a Nemzeti Színházban. Ennek emlékére ünnepelik országszerte a Magyar Dráma Napját ezen a napon azzal a céllal, hogy jobban megismertessék a hazai drámairodalom értékeit a közönséggel.

Az elmúlt évben Spiró Györggyel találkozhattak a nézők a Miskolci Nemzeti Színházban, Lévay Adina rendező pedig az Éjjeli menedékhely című színmű előkészületeibe vezette be az érdeklődőket.