Kaposváron visszalépett az egyéni jelöltségtől a Jobbik négy tagja, így a somogyi megyeszékhely 12 választókerületéből a korábban bejelentett és nyilvántartásba vett jelöltek helyett nyolcban indulnak a párt jelöltjei.

Hárman az utolsó napon – pénteken – mondtak le a jelöltségről. Aznap este Vona Gábor pártelnök Kaposváron sajtótájékoztatón csak Hegedűs József képviselőjelölti visszalépéséről beszélt, mondván: „nem akart támadási felületet adni”. Ezzel arra utalt, hogy egy napilap néhány nappal korábban azt írta róla, hogy három évvel ezelőtti munkahelyén – egy kaposvári középiskolában – fegyelmit indítottak ellene szexuális zaklatás miatt, amely megrovással zárult.

Hegedűs József a Jobbik kaposvári polgármesterjelöltje is volt, ám a szükségesnél kevesebb ajánlószelvényt adott le, így nem vették nyilvántartásba.

Kéki Zoltán, Kaposvár főjegyzője a Somogy Televízió hétfői megkeresésére közölte: Kelemen Csaba az 1-es, Balásy Csaba az 5-ös és Herner Árpád a 12-es választókerület jelöltjei személyesen vitték be a hivatalba írásbeli kérelmüket.

Az elmúlt két évtizedben nem fordult elő, hogy visszalépett volna képviselőjelölt egyéni választókerületben Kaposváron – mondta a főjegyző, hozzátéve: ők hárman – indoklás nélkül – azt is kérték, hogy a Jobbik kompenzációs listájáról is töröljék őket.

Miután az egyéni jelöltállítás időpontja szeptember 3-án, a kompenzációs listaállítás pedig szeptember 6-án lejárt, a visszalépett jelöltek helyére a Jobbik már nem állíthat jelölteket.