Megkezdte hazai szereplését a Miskolci Jegesmedvék jégkorongcsapata. Az ellenfél az a Brassó volt, amely pénteken némi meglepetésre megverte a Vasas együttesét. A hihetetlen fordulatokat hozó, végig rendkívül izgalmas mérkőzésen végül a Macik megszerezték első győzelmüket.

A Jegesmedvék úgy kezdték a mérkőzést, ahogy a szurkolók mindig elvárják. A játékosok letámadták az ellenfelet, és a korong leginkább a brassóiak térfelén pattogott. A Macik érezhető mezőnyfölényt alakítottak ki, amely a 9. percben érett góllá. A félpályánál szereztek korongot a feketében játszó hazaiak, Rafaj és Dubek egy védőre vezették rá a korongot, és végül az utóbbi remek passzát a fiatal támadó emelte a kapu baloldalába (1-0). Ezt követően is a Jegesmedvék uralták a meccset, az első igazán veszélyes brassói lövésre a 13. percig kellett várni. A harmad vége felé Polc mutatott be néhány óriási bravúrt, volt olyan sakk-matt helyzet, amikor a nézők már gólt kiáltottak, de a brassóiak kapusa mégis védett. A harmad vége előtt kettős előnybe kerültek a hazaiak, de nem sikerült kihasználni.
Forsított a Brassó
A második harmad rémálomszerűen kezdődött a Maciknak. Hamar kettős emberhátrányba kerültek, amit Szőcs a 2. percben gólra is váltott (1-1). A gól láthatóan megzavarta a Macikat, akik nem találták a saját játékukat, és a Brassó ezt ki is használta. Öt perc múlva ugyanis ismét Szőcs mattolta Gyenest, egy védelmi hibát kihasználva közelről lőtt a hálóba. (1-2). A Macik becsületére legyen módva összekapták magukat, sok helyzetet dolgoztak ki, de vagy Polc védett, vagy a lövések célt tévesztettek. A 9. percben elképesztő bravúrt mutatott Gyenes Dávid a hazaiak kapujában. Éppen letelt Adorján kiállítása, aki ahogy a jégre lépett már is „forintos” korongot kapott, egyedül vezette Gyenesre a korongot, ám a miskolci kapus az első lövést lábbal, a duplázást pedig a lepkés kesztyűvel védte. A harmad vége előtt aztán talpra ugrottak a hazai szurkolók: Szilágyi a kapu mögül adta vissza a korongot, érkezett Bonar és közelről a hálóba emelt (2-2).
Emberhátrányból két hazai gól
A harmadik harmadnak láthatóan nagy elszántsággal indultak neki a Macik. A 3. percben Waddell hatalmas erejű lövése fejen találta Polcot, aki csak nehezen tudott lábra állni. Alig fél perccel később már vezettek a miskolciak. Egy lövés kipattant Polcról, a korong Rafajhoz került, aki a második kísérletre már a hálóba emelt (3-2). Ami ezután következett az már-már a fantasztikum világába tartozik. Gőz kiállítása miatt emberhátrányba kerültek a hazaiak, ám ebből 2 (!) gólt lőttek: mindkétszer egy-egy elcsent koronggal léptek meg a miskolciak, először Bonar utána pedig Waddell lőtt a kapuba (5-2). Az ötödik gól után Antal Előd, a brassóiak mestere időt kért. A 10. percben sportszerűtlenül odaütöttek Gyenes kapusnak, társai igyekeztek megvédeni, amiből egy kiadós dulakodás lett. Ennek következtében Kincses játékvezető ipari mennyiségű kiállítást osztott ki. A hátralévő időben főleg a Miskolc dominált, igaz Gyenesnek is kellett ekkor bravúrt bemutatnia, ám a végeredmény már nem változott.
A Miskolci Jegesmedvék nagyon fontos győzelmet arattak, hiszen sikeresen mutatkoztak be hazai pályán. Sokáig nem lehet azonban ünnepelni a győzelmet, hiszen kedden már a Vasas gárdáját fogadják a miskolci Jégcsarnokban

Jegyzőkönyv
Miskolci Jegesmedvék JSE – Fenestela 68 Brasov
5-2 (1-0,1-2, 0-3)
Miskolci Jégcsarnok, 500 néző
V: Kincses, Juhász, Deák
Gól: Rafaj (2), Bonar(2), Waddel ill. Szőcs (2)
Kiállítás: 22 (+10 perc fegyelmi Bonar, 10 perc fegyelmi Waddell), illetve 32 perc (+10 perc fegyelmi Pál)

MJJSE: Gyenes – Saluga, Láda B., Láda P., Egri, Mokrai, Waddell, Bartzen, Derton, Bonar, Dubek, Korpos, Orosz, Rafaj, Dányi, Urbán, Gőz, Szilágyi, Duschek (k). Edző: Bob Dever.

Fenestela 68 Brasov : Polc, – Adorján, Kyrychenko, Solti, Nagy, Péter, Filip, Kaljuste, Antal, Pál, Imecs, Basilidesz, Sikó, Laczkó, Szőgyőr, Zsók, Nyerges, Fülöp (k). Edző: Antal Előd. Edző: Antal Előd.

Bob Dever: – Az első két harmadban nem játszottunk jól, túl bonyolítottuk a támadásokat. Azt kértem a játékosoktól, hogy válasszanak egyszerűbb megoldásokat, nyugodtabban, higgadtabban hokizzanak. Ez aztán a harmadik harmadban meghozta a gyümölcsét, néhány remek egyéni villanással megfordítottuk a meccset. Gyenes Dávid nagyon jól állta a sarat, volt néhány rendkívül fontos, bravúrossal védése. És itt megköszönöm a szurkolók bíztatását is, amely nagyon fontos volt a győzelem kivívásában.

Antal Előd: – Az első két harmadban egyenlő erők küzdelmét láthattuk. A harmadik harmadban két óriási hibát vétettünk, amit a Miskolc kegyetlenül kihasznált, és ezzel eldőlt a mérkőzés. Gratulálok a Miskolcnak!