Lady Gagáé a legjobb videoklip

A Music Television vasárnap este tartotta szokásos évi díjátadó ceremóniáját a Los Angeles-i Nokia Theaterben. Lady Gaga tarolt

.

Az extrém divatbemutatónak beillő MTV Video Music Awards Eminem lírai előadásával kezdődött, a Not Afraid című slágerét adta elő Rihanna vendégszereplésével. Lady Gaga előadásában egy külvárosi családi házat viselt a fején, Justin Bieber pedig életében először tűnt fel a VMA-n, a Baby és a Somebody to Love című számait adta elő, és kiderült, hogy még Kim Kardashian is vele akar járni.

A New York-i születésű Lady Gaga tizenhárom jelöléssel indult az idei VMA-n, nyolc kategóriában nyert, és a legfontosabb díj, a legjobb videóé is az övé lett. A Bad Romance című számért a díját Chertől vehette át, aki vicces módon ugyanazt a ruhát viselte, mint az If I could turn back time című klipben 21 évvel ezelőtt. „Vannak olyan cipőim, amik idősebbek néhány díjazottnál” – viccelődött. Lady Gaga a japán Vogue címlapján nemrég húsból készült ruhával igyekezett sokkolni, most ennek az öltözetnek a ruhából készült mását  viselte az átvételkor. A nyertes videót Francis Lawrence rendezte, aki korábban dolgozott Britney Spears-szel, Jennifer Lopezzel, Will Smith-szel, és ő rendezte az I am legend című filmet.

Lady Gaga tavaly a legjobb új művész díját kapta az MTV-től, most a Bad Romance-ért megkapta a legjobb női videóért, a legjobb pop videóért, a legjobb dance videóért, a legjobb koreográfiáért, a legjobb szerkesztés, a legjobb rendezés díját, a legjobb együttműködésért járót pedig a Beyonce-szal közös Telephone című számáért kapták. A legjobb videóért indult még a B.o.B., Eminem, a 30 Seconds to Mars, a Florance and the Machine és még egy Lady Gaga klip, a Telephone. Lady Gaga a díjátvétel után bejelentette, hogy új albumának címe Born this way lesz.

Eminem a Not Afraid című számmal gyűjtött be egy pár elismerést: a legjobb férfi videó, és a legjobb hip-hop videó díját. A 16 esztendős kanadai Justin Bieber a Baby című dallal az év legjobb új előadója lett. A színész Jared Leto 30 Seconds to Mars együttese a legjobb rockvideó díját vitte el a Kings and Queens című számmal.

Az MTV VMA-k eddigi tizenhat éve alatt először volt női műsorvezetője a díj-átadónak Chelsea Handler személyében, aki egy szőke, amerikai stand-up komikus, a Chelsea Lately éjszakai beszélgetős műsor vezetője. Elvonókúrája után először láthattuk színészkedni  Lindsay Lohant egy kis videóbejátszásban, amiben a szermentes életet propagálta. A tavalyi díj-átadó nagy durranása, Kanye West hírhedt „közbeavatkozása” most egy dalban reagált a sértett fél, Taylor Swift, You’re still an innocent, énekelte.