Hircsu. A SZEME középen áll

( A jobb oldalán Hircsu Ákos) Lesz-e polgármester-jelölti vita?

Hircsu Ákos, a SZEME polgármesterjelöltje vitára hívja a másik három polgármester-jelöltet, mellyel kapcsolatban közleményt adott ki dr. Kriza Ákos, majd válasz is született.

„Tisztelt Hircsu Ákos!
Tudomásomra jutott, hogy Ön nyilvános vitára hívja a polgármesterjelölteket. Álláspontom ez ügyben a következő:
A vitához ellentét kell, Ön és én köztem pedig nincs ellentét. Mindketten azt szeretnénk, hogy Káli Sándor és a miskolci szocialisták helyett végre hozzáértő vezetése legyen a városnak. Mivel a SZEME is a jelenlegi városvezetés leváltásán fáradozik, ebben szövetségesek vagyunk. Célunk eléréséhez pedig nem vita kell, hanem akarat. Bennünk, a Fidesz-KDNP jelöltjeiben ez megvan.
Jelen levelemet Hircsu Ákos részére is továbbítottam.
Tisztelettel:
Dr. Kriza Ákos
polgármesterjelölt
Fidesz-KDNP”

„Köszönöm megtisztelő válaszát, melyet közvetett megkeresésemre adott!
A vita fogalmáról egy kicsit másképpen vélekedem. Ha a négy polgármesterjelölt leül egy asztalhoz és részleteiben ismerteti programját a lakossággal, az előremutató mind a választás, mind pedig a későbbi, a város érdekében történő közös tevékenykedés szempontjából. Biztos vagyok abban, hogy mindannyian tanulhatunk, ötleteket kaphatunk egymástól. A „vita” elnevezés nem is igazán helyénvaló, ám a köztudatba így épült be. Sokkal inkább az ilyenfajta programismertetés mellett török lándzsát, ahol reagálni is tudunk egymás felvetéseire.
A választáson – természetesen – azért indultunk el egyesületünkkel, mert nyerni szeretnénk. Ezért dolgozunk, így tehát egyértelmű, hogy le szeretnénk váltani a Káli Sándor által vezetett csapatot. Ez valóban közös bennünk. Az akarat a SZEME jelöltjeiben is megvan, jól látható az elszántságunk, ugyanis mi csak a saját jövedelmünkből kampányolunk, nem pedig az adófizetők pénzéből, mint a pártok. Ez – úgy vélem – eléggé meggyőző érv lehet az elszántság tekintetében. Szövetségek kötésére pedig – véleményünk szerint – a választásokat követően lesz lehetőség a közgyűlésbe bejutott szervezetek számára, nem pedig most a kampány hajrájában.
Tisztelt Jelölttársam!
Amennyiben meggyőztek volna minket, mint választópolgárokat saját alkalmasságukról, úgy örömmel támogatnánk Önöket ahelyett, hogy elindulunk a választáson. Ez – sajnos – nem következett be. Ennél fogva jelenleg ugyanolyan ellenfélnek tarjuk a FIDESZT, mint az MSZP-t. A SZEME középen áll a politikai palettán. A két párt közül bárkit hajlandóak vagyunk támogatni munkánkkal a választásokat követően, akit a választópolgárok közössége
felhatalmaz Miskolc vezetésére, amennyiben nem mi nyerünk!
Tisztelettel kérem, hogy revidiálja az álláspontját és vegyen részt a szerdán 18.00 órakor az Ifjúsági és Szabadidő házban megrendezendő programismertetésen!
Üdvözlettel és tisztelettel:
Hircsu Ákos
SZEME
Polgármester-jelölt”