Újszülöttet találtak a Fülöp-szigeteki főváros, Manila repülőterén egy szemeteszsákban, amelyet valószínűleg a Gulf Air légitársaságnak a Közel-Keletről érkező egyik gépéből raktak ki.

A biztonsági tisztek a vér borította és papírtörülközőbe bugyolált kisfiút a repülőtér klinikájára vitték, ahol az orvosok és ápolónők megvizsgálták, megtisztogatták, ruhát adtak rá, és tejet kapott. „A mosdatás után halk sírást hallatott – mondta Kate Calvo ápolónő. – Egészséges, az életfunkciói rendben vannak orvosaink szerint.”

A Ninoy Aquino nemzetközi repülőtér közleménye szerint egy biztonsági őr figyelt fel mozgásra a szemeteszsákban, amelyet állítólag egy Bahreinből érkezett Gulf Air-gépből tettek ki, s ő találta meg a kisbabát. Az orvosi vizsgálat után a légikikötőben szolgálatot teljesítő szociális munkások gondjaira bízták a gyermeket.

Corazon Soliman népjóléti és fejlesztési miniszter, akit nagyon felháborított az eset, közölte: utasították a rendőrséget, hogy kutassa föl az anyát, aki ellen bűnvádi eljárás indulhat. Elmondta azt is, hogy az újszülöttet az anya rokonai vagy örökbefogadók vehetik majd gondozásba.