Egyed Zsolt, a Jobbik borsodi országgyűlési képviselője pénteken Budapesten tartott sajtótájékoztatóján kifejtette: csütörtökön Felsőzsolca cigányok lakta részén szórtak szét a Jobbikot és a párt által támogatott Tóth Lajos független polgármesterjelöltet lejárató szórólapokat.
A jobbikos képviselő szerint a szórólapok olyan valótlanságokra voltak kihegyezve, mint hogy pártja el szeretné üldözni a cigányokat, valamint táborokba szeretné zárni a gyerekeiket.
Egyed Zsolt kiemelte, hogy az igazság ezzel szemben az, hogy a Jobbik a Borsod megyei közgyűlésbe kerülve is a társadalom megbecsült tagjaiként kezeli majd a becsülettel dolgozó, gyerekeiket iskolába járató cigány családokat, míg a bűnözőkkel szemben valóban kőkemény fellépést terveznek.
A politikus elmondása szerint a helyi jobbikos aktivistáknak sikerült utolérniük az említett szórólapokat terjesztő hölgyet, aki később írásban ismerte el, hogy tevékenységéhez Orosz Csaba fideszes polgármesterjelölttől kapott pénzt, azzal az utasítással, hogy ezt kimondottan a cigányok lakta részeken osztogassa.
Hozzátette: még pénteken feljelentést tesznek az eset miatt, hiszen a Jobbik mindig ragaszkodott a becsületes úthoz, mindig tisztességesen gyűjtötte ajánlószelvényeit.