Kilenc településen öntött el pincéket, árkokat a folyamatos esőzések nyomán felgyülemlett víz Heves megyében. Nógrádban vízátfolyások lassítják a közlekedést a 21-es út több szakaszán.

Összesen kilenc településen öntött el pincéket, árkokat, mezőgazdasági területeket a folyamatos esőzések nyomán felgyülemlett víz Heves megyében. A Hatvanhoz közeli Heréden harmadfokú belvízvédelmi készültséget rendeltek el, illetve a tűzoltók átvágtak egy utat, hogy elvezessék a falu belterületén felgyülemlett vizet – közölte a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője. Apc határában a megduzzadt Szuha patak mezőgazdasági területeket öntött el – tette hozzá Magyar Attila. Közölte: a gyöngyösi tűzoltók Abasáron, Atkáron, Gyöngyösön és Gyöngyöspatán avatkoztak be. A településeken az út menti árkokból, illetve házak pincéjéből szivattyúzták a vizet. A hatvani tűzoltókat Heréd mellett Csányba és Nagykökényesre is riasztották.

Vízátfolyások Nógrád megyében

Vízátfolyások nehezítik a közlekedést Nógrád megyében a 21-es főút több szakaszán, az érintett helyszíneken félpályás korlátozás van érvényben. Az éjszakai esőzés miatt Etesen három szakaszon, és Rákóczibánya előtt is vízátfolyás alakult ki. Szuhán kőfal omlott egy patakba, Bátonyterenyén homokzsákkal védik a pincéket – tudatta ugyancsak a katasztrófavédelem.

Az előrejelzések szerint ma még marad a borongós idő. Keleten elszórtan, másutt azonban még mindig többfelé kell számítani gyakori esőre, záporokra.