Tárgy: Nyílt levél Dr. Pásztor Albert Rendőrkapitány Úrnak

Tisztelt Kapitány Úr!

Kérem engedje meg, hogy a Diósgyőrben és a Bulgárföldön élő lakosok nevében intézzem Önhöz a következő sorokat!

Az itt élő tisztességesen dolgozó és jó szándékú

embereket megdöbbentette az a hír, hogy megkérdezésük és lakossági egyeztetés nélkül Magyarország egyik legnagyobb üzletkomplexumát hozzák létre a diósgyőri városrészben. Hivatalosan eddig azt sem mérte fel senki sem, mit jelent egy több tízezer négyzetméteres kereskedelmi központ létrehozása a közlekedés, személy- és vagyonvédelem szempontjából.

Az itt élő lakosok saját elmondásuk szerint- a körzetben működő boltok és üzletek példája nyomán– tartanak attól, hogy a Lyukóvölgyből vagy a Vasgyár egyes utcáiból érkezhetnek olyan halmozottan hátrányos helyzetű csoportok, akik nagymértékben nyugtalaníthatják az egyébként eddig csendes környék köz, személy- és vagyonbiztonságát. A csoportok a beilleszkedési normáknak nem megfelelve, magatartásukkal komoly kockázati terhet róhatnak nemcsak a TESCO Global Zrt.-nek, hanem a környező üzleteknek és az itt élőknek is egyaránt.

A Szemléletváltást Miskolcon Egyesület (SZEME) szerint a rendőrség munkájának szakszerű ellátása is veszélybe kerülhet a térségben, hiszen a kis létszámú vasgyári és diósgyőri rendőrőrsök munkatársainak adott esetben naponta tucatszor is a helyszínen kellene intézkedniük, hiszen az új törvényeknek megfelelően, mint tudjuk, már lehetőség van arra is, hogy a 20 ezer forint alatti lopást elzárással büntessék.

A hipermarket felépülésével továbbá pedig jelentősen megváltozik az egyébként is túlzsúfolt Andrássy út közlekedési terhelése, ami a járművek ugrásszerű emelkedéséből egyenesen következik.

A Szemléletváltást Miskolcon Egyesület példaértékűnek tartja a miskolci rendőrség munkáját és mivel magára vállalta az itt élők problémáinak megoldását, éppen ezért kérvényezzük Öntől, vizsgálják meg az adott terület közbiztonsági kockázatát, mind a lakosság, mint pedig a hatóság szempontjából.

Várjuk a közjó érdekében tett további sikeres intézkedéseit és válaszát levelünkre,

Sok sikert és eredményes munkát kívánva,

Tisztelettel:

Hollósy András
Képviselőjelölt
15.vszk.
SZEME

Miskolc, 2010. Szeptember 10.