Már olvasható az adóhatóság honlapján a személyi jövedelemadó 1%-os felajánlásához kapcsolódóan a ténylegesen támogatásban részesült civil kedvezményezettek neve és a múlt évi állampolgári rendelkezések együttes összege. Régiónkban van olyan egyesület, amelyet összesen egy állampolgár; de akad olyan alapítvány is, amelyet viszont több, mint hatezren támogattak adójuk 1%-val.

A támogatások összege a pár ezer forinttól a több tízmillió forintig is terjedhet, ezért különösen fontos, hogy a kedvezményezettek a számukra előírt feltételeknek eleget tegyenek. A civil kedvezményezettek részére az állami adóhatóság már 2010. szeptember 1-ig postázta a felhívó-tájékoztató leveleket, a 2009. évi szja 1 %-ból részükre történt felajánlás összegének várható nagyságáról és azon törvényi feltételekről, amelyek meglétét a levél kézbesítését követő 30 napon belül igazolniuk kell. A felhívó leveleket a szervezetek részére az adóhatóság a bejelentett székhelycímekre postázta ki.

Ez évben sem képezi a felhívó-tájékoztató levél mellékletét az adatlap, amely 2010. szeptember 1-jétől az APEH honlapjáról (www.apeh.hu) 1037A számú bizonylatként letölthető, és kitöltve – postai úton, személyesen, vagy elektronikus úton – juttatható el az állami adóhatóság részére.