Molnár Péter közleménye

Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2010. szeptember 9-i ülésén a napirend előtti beszédem után Káli Sándor leköszönő polgármester igaztalanul félremagyarázta a szavaimat, hazug módon vádaskodott. A demokratikus játékszabályokat figyelmen kívül hagyva, a közgyűlésen nem adott nekem szót, így közvetlenül nem reagálhattam a szavaira. A KDNP és szövetségesünk a FIDESZ nevében is felszólítom: ne riogasson

, ne riogassa a hivatalnokokat! Főleg úgy, hogy olyan dolgokat ad a számba, amelyeket én ki sem ejtettem, se nem utaltam, se nem gondoltam rá.
Megértem, hogy nem tetszett Káli Sándornak és a szocialistáknak a felszólalásom, de én csak a miskolciak véleményét, meglátásait tolmácsoltam. Városi képviselőként a feladatom, hogy építő jelleggel rámutassak a neuralgikus dolgokra. A problémákra világítottam rá, azokra, amelyeket az elmúlt 8 év szocialista városvezetése okozott. Arra, hogy ígéretükkel ellentétben nem teremtettek munkahelyeket, soha nem látott munkanélküliség van a városban. Arra, hogy szétzilálták a tömegközlekedést. Az, hogy a közbiztonság csapnivaló a városban és az, hogy Káli Sándorék eladósították a város fájdalmas tény. Rávilágítottam arra, hogy a selyemréti és a tapolcai strand milyen állapotban van. Az oktatás kapcsán visszautaltam az átgondolatlan integráció okozta problémákra, az iskolák bezárására, a pedagógus álláshelyek megszűnésére, a szakképzés kapcsán a EU-s pénzek értelmetlen elherdálásáról szóltam.
Miért baj, ha a miskolciak véleményét tolmácsolom a Közgyűlésbe?
Nem csoda, hogy a miskolciak változást akarnak.
A FIDESZ-KDNP-től pedig nem kell félni. Mert mi munkahelyeket akarunk teremteni és nem megszüntetni.
A miskolciak azt üzenik, itt az idő a város helyzetének és a városvezetés tevékenységének átértékelésére. A nagy támogatottságú, komoly felhatalmazással rendelkező Fidesz-KDNP kormány segíteni akarja Miskolcot, hogy újra fejlődő, dinamikus várossá válhasson. Most van igazi esély az újrakezdésre!

Miskolc, 2010. szeptember 9.

Molnár Péter
a KDNP frakcióvezetője