Hat udvardi megerőszakolt egy tizenhat éves kürti lányt az udvardi sportpályán vasárnapra virradóra. A lány apja vasárnap éjjel tett feljelentést. Az egyik tettes a lány nagybátyja volt.

Az Érsekújvári Járási Rendőrkapitányság munkatársai hétfőn az öt tettest kihallgatták, a hatodikat kedden vezették elő.
A kürti Manuela S. látogatóban volt a faluban és azt tervezte, udvardi nagynénjénél tölti az éjszakát. A sportpályán találkozott volt barátjával, a vele egykorú L. Erikkel és iszogatni kezdtek. A fiút korábban már csúfolták a barátai amiatt, hogy nem elég rámenős a lánnyal, arra biztatták, legyen kicsit vagányabb. A sportpálya lelátójáról figyelték, hogyan udvarol. Miután a lány eleget ivott, levetkőztették, és volt barátja, majd a további öten is megerőszakolták, köztük a 17 éves Rudolf H., valamint három testvér, a 18 éves Tomás L., a 19 éves Juraj L., a 20 éves Roman L. és a tizenkilenc éves Michal L., akik szintén rokoni kapcsolatban álltak a többi tettessel – az unokatestvéreik. „A fiúk hátrányos helyzetű, roma családból származnak” – írja az Új Szó.
Az Új Szó értesülései szerint a történteknek akadt szemtanúja is, aki azonban nem mert közbeavatkozni. Szórád György, az Érsekújvári Járási Rendőrkapitányság bűnügyi igazgatója megerősítette a történteket és elmondta, a lányt az Érsekújvári Egyetemi Kórházban kivizsgálták és megfigyelésre bent tartották. Testén, lábán és nyakán szorítások nyomai látszottak és a tizenkétszeres megerőszakolás következtében erősen vérzett. Kovács János, az udvardi községi rendőrség parancsnoka elmondta, néhány fiúnak más erőszakos bűncselekmény is van már a rovásán. Az elkövetők előzetes letartóztatásban vannak.
Udvardon a lap megtudta, hogy a lány a történtek után elment a nagynénjéhez, aki nem hallotta a zörgetést és nem engedte be a házba. Az áldozat egy kinti padra feküdt le, ott próbált elaludni, ám volt barátjának a közelben lakó szomszédai bevitték magukhoz. Elégették a véres ruháit és tiszta holmit kapott, miközben megfenyegették, hogy ne merjen szólni a rendőröknek.
(Új Szó nyomán)