A diósgyőri futballklub hivatalos honlapja szerint Miskolc Megyei Jogú Város csütörtöki közgyűlése áldását adta a tranzakcióra, így az ország egyik leggazdagabb emberéhez , Leisztinger Tamáshoz köthető Arago Zrt. tulajdonában álló Borsodsport Invest Kft. 51,6 százalékos üzletrészt szerzett a DVTK-t működtető gazdasági társaságban.

A Borsod Online beszámolója szerint a miskolci önkormányzat csütörtöki, cikluszáró ülésén megtárgyalta a ,,Sürgősségi javaslat a Diósgyőri Sportliget fejlesztésével összefüggő befektetői kötelezettségvállalás módosításának elfogadásáról” címet viselő indítványt, és a ,,Javaslat a DFC Kft.-ben tőkeemeléssel történő üzletrész szerzésre vonatkozó megállapodás Miskolc Megyei Jogú Város közgyűlését érintő pontjainak jóváhagyása” elnevezésű előterjesztést.

„A diósgyőri labdarúgással kapcsolatos mindkét előterjesztést elfogadta a közgyűlés. Azt is, amit korábban, augusztus 27-én aláírtak a felek, amelynek értelmében a Borsodsport Invest Kft. többségi tulajdonrészt szerzett a DVTK labdarúgócsapatát működtető DFC Kft.-ben. Mindezt azért kellett a közgyűlés elé hozni, mert fontos ügyről volt szó, másrészt azért, mert a befektető szerette volna, ha a város deklarálja, hogy a jövőben is támogatja a klubot. Ezért az a döntés született, hogy a befektető havi 8 millió forintos havi támogatása mellett az önkormányzat – meghosszabbítva az előző közgyűlésen ez év december 31-ig vállalt elkötelezettségét – három éven keresztül havi 7 millió forinttal járul hozzá a sportvállalkozás működési költségeihez” – nyilatkozta a portálnak dr. Halmai Gyula, a Miskolc Holding Zrt. elnök-igazgatója, a tárgyalásokat lefolytató team vezetője.

„Ezen kívül arról is döntés született, hogy a DFC Kft. megkapja a Diósgyőri Sportlétesítményeket Működtető Nonprofit Kft. által használt, Diósgyőri Sportligetként ismert terület használatbavételi jogát 50 esztendőre, hogy itt a labdarúgás infrastruktúrájával kapcsolatos fejlesztéseket hajtson végre, például labdarúgópályákat építsen, a várossal egyeztetve. Az utánpótlással kapcsolatban is volt kérése a befektetőnek, nevezetesen az, hogy a májusi közgyűlésen született határozat értelmében megalakításra kerülő Diósgyőri Labdarúgó Akadémia alapítvány kuratóriumába tagokat delegálhasson, azzal együtt, hogy az alapítvány vagyonának gyarapításához, működési költségeihez hozzájárul.”

A végleges adásvételi szerződés sajtónyilvános aláírására jövő héten kerül sor, amikor egy sajtótájékoztató keretében az új tulajdonos terveiről, elképzeléseiről is beszámol a szurkolóknak-írja az origo.hu