A miskolci M. Kiss helyett, a miskolci Gulyás István folytatja a Szempontot comment.blog.hu

gulyas_istvanMeglepő fordulat a köztévében, hogy kiszivárgott információk szerint újraindítják a januárban megszüntetett Szempontot. Akkor azzal magyarázták a népszerű közéleti-politikai riportműsor megszüntetését, hogy nincsen rá pénz. Most úgy tűnik, hogy mégis van, sőt az Echo TV-ből importált Gulyás István fogja vezetni.

A 100 adást megélt Szempont a Híradó után a második legnézettebb produkciója volt az MTV-nek. A Szempont volt szerkesztő-műsorvezetője, M. Kiss Csaba megerősítette információinkat, hogy újraindítják a műsort, de nélküle, a miértekről azonban nem kívánt nyilatkozni.

Az MTV hivatalosan is megerősítette azt a gyanúnkat, hogy a Gulyás István vezette Szempont a megszüntetett A szólás szabadsága helyett kerül képernyőre. Az első adás szeptember 12-én este nyolc órakor indul. Kérdésünkre, hogy hogyan lett rá hirtelen pénz, azt válaszolták, hogy a Szempont pénzügyi okok miatt szünetelt, a műsor újraindításához a Hírigazgatóság átszervezéssel, racionalizálással és műsormegszüntetéssel – így A szólás szabadsága című műsor levételével – teremtették meg a feltételeket.

A köztévétől arra is választ vártunk, hogy miért nem a kiegyensúlyozottságról híres M. Kiss Csabával tér vissza a képernyőre a Szempont, de erre nem kaptunk konkrét választ. A sajtóosztály csak a szokásos rizsát küldte helyette: „A Szempont megőrzi a korábbi műsor karakterét, épít a meghatározó műsorelemekre, kiegészítve új formai és tartalmi megoldásokkal. Igazodik a vasárnap esti műsorsáv sajátos igényeihez. Erre az összetett feladatra kapott felkérést Gulyás István”.