Papcsák Ferenc elszámoltatási kormánybiztos szerint nem végzett érdemi munkát Szűcs Erika egykori szociális miniszter, aki leváltása után hétmillió forintot kapott a minisztériumtól sajtófigyelés címén. Papcsák szerint az általa végzett vizsgálat azt mutatja, hogy Szűcs nem végzett semmi olyan munkát, ami „önálló szellemi alkotásként értékelhető lenne”.

Szűcs Erika, a Gyurcsány-kormány egykori szociális minisztere leköszönése után több mint 7 millió forintot kapott a tárcától, hogy miniszteri biztosként monitorozza a sajtóban az „Út a munkához” programot – közölte Papcsák Ferenc elszámoltatási kormánybiztos hétfői sajtótájékoztatóján, amelyen az erről a megbízásról szóló vizsgálatának eredményét ismertette.

Papcsák szerint amikor a monitorozási munkára Szűcs Erika megbízást kapott, a szociális tárcánál huszonnyolcan végeztek főállásban sajtófigyelést és monitoringozást. A kormánybiztos szerint bár keresték Szűcs Erika munkájának eredményét, olyat nem találtak az „Út a munkához” program kapcsán, amely önálló szellemi alkotásként értékelhető lenne. Ennek ellenére Szűcs Erika teljesítését Székely Judit, a szociális tárca akkori szakállamtitkára igazolta, így kifizették neki a megbízási szerződésben szereplő összeget – tette hozzá a kormánybiztos.

Papcsák megjegyezte, hogy Szűcs Erika a nyár közepén, az MSZP honlapján közleményt és ahhoz kapcsolódóan egy pdf dokumentumot tett közzé ezzel a munkával összefüggésben, a kormánybiztos szerint azonban igazolható, hogy a dokumentum később készült, mint amikorra dátumozták, ráadásul egy szociális minisztériumi dolgozó gépén írták.

Az MSZP befolyásos miskolci politikusaként számon tartott Szűcs Erika 2008 májusában lett a kormány tagja, miután Gyurcsány Ferenc megvált több miniszterétől. Szűcs 2009 áprilisáig maradt a helyén, a Bajnai-kormányban a szociális tárcát Herczog László vette át tőle. Papcsák a hétfői tájékoztatón azt mondta, hogy a minisztert politikai felelősség terheli, Székely Judit esetében, aki a teljesítéseket igazolta, pedig a jogi felelősség is felvethető