Bár a mozikban nem láthatjuk az Avatar 8 perccel bővített verzióját, de novemberben megvehetjük a 16 perccel hosszabbat. Plusz ehhez még háromnegyed óra kivágott és befejezetlen jelenet is társul.

Az Intercom sajtóprezentáción jelentette be, hogy idehaza is megjelenik az Avatar különleges verziója DVD-n és BR-en. A 3 lemezes kiadvány specifikációiról és áráról egyelőre még nem lehet tudni, a premierről azonban annyit már igen, hogy novemberben kell keresnünk a pakkot a DVD-ket árusító üzletekben – vagy az online DVD-boltokban. A különleges változat egyik különlegessége a film 16 perccel hosszabb változata lesz, de extraként még 45 percnyi kimaradt vagy befejezetlen jelenetet is láthatnak a vásárlók.

Az Avatar áprilisban megjelent fapados verziója minden eddigi hazai filmes DVD-s és BR-es rekordot megdöntött, összesen 45 ezer példány kelt el az Avatarból. Ez pedig nagyon jól mutatja, hogy itthon, ha DVD-vásárlásról van szó, akkor az extráknak és a plusz tartalmaknak csak egy viszonylag szűk réteg tulajdonít jelentőséget – a fogyasztók zömét inkább a film foglalkoztatja.